Μετά το τέλος του επίσημου προγράμματος του εορτασμού της εθνικής επετείου όπου μετείχε επίσημα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, όπως μεταδίδεται, στάθμευσε στη Θεσσαλονίκη και από εκεί, μέσω Ουρανούπολης με σκάφος, πραγματοποίησε διήμερη ιδιωτική προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, όπως και τον περασμένο Σεπτέμβριο.   

Η επίσκεψη είναι αυστηρά ιδιωτική και δεν καλύπτεται δημοσιογραφικά, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες. Όμως, φαίνεται ότι ο κ. Μισούστιν επρόκειτο να διανυκτερεύσει δύο βράδυα στη “ρωσική” Μονή του Αγίου Παντελεήμονος και να επισκεφθεί και την Ιερά Μονή Φιλοθέου, όπως είχε κάνει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο τελευταίο αυτό μοναστήρι γίνονται έργα συντήρησης που φέρεται να χρηματοδοτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τον αδελφό του. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ , ο κ. Μισούστιν θα μεταβεί με ταχύπλοο και στη Θάσο, στο μετόχι της μονής Φιλοθέου, το γυναικείο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, έξω από το χωριό Θεολόγος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>