ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΧΔ ΚΑΙ “Χ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ 

Πλήρης ημερών, 96-97 ετών, εκδήμησε εις Κύριον ο αδελφός Ευστάθιος (Στάθης) Ανανιάδης που διέμενε στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ο εκλιπών αδελφός, είχε γεννηθεί στην Σοβιετική Ένωση, από Πόντιους Γονείς. Στην Ελλάδα είχε έλθει στην παιδική του ηλικία. Εδώ βιοπάλεψε σκληρά για να αποκτήσει τα προς το ζην εφόδια.

Νέος εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και πολέμησε τον Ναζισμό- Φασισμό,γεγονός για το οποίο η γενέτειρά του, Σ.Ε. Ένωση, τον τίμησε ιδιαιτέρως. Οι μετοικήσεις του τον έφεραν, προ πολλών ετών στο Ηράκλειο Κρήτης, ως τεχνίτη της ΔΕΗ. Εκεί γνωρίστηκε και συνδέθηκε, αδελφικά,με συναδέλφους του, μέλη της Ν.Ε. της Χ.Δ., όπως οι αείμνηστοι Μιχάλης Κουδουμάς και Γιώργος Μαραγκάκης.

Διώξεις από το αστυνομικό μετεμφυλιακό Κράτος

Στα χρόνια εκείνα, ο επίσης συνάδελφος του στη ΔΕΗ και επιστήθιος φίλος του ,μέχρι την τελευταία στιγμή του,Γιώργος Μηλιαράκης, μας αφηγείται ότι τη δεκαετία του 1960, το αστυνομικό κράτος που υπήρχε στη Χώρα μας, είχε κατατάξει τον Στάθη στους ύποπτους και για αυτό τα όργανα του κράτους και του παρακράτους δεν τον προσφωνούσαν με το επίθετο του, Ανανιάδη, αλλά Ανάνωφ, για να του ασκούν ψυχολογική πίεση τονίζοντάς του ότι είναι γνωστή η καταγωγή του και κατά συνέπεια πρέπει να προσέχει!
Ο εκλιπών αδελφός Στάθης, συνεπέστατος Συνδρομητής και μέλος της Χ.Δ., παρά την ηλικία του, ενδιαφερόταν έντονα για την πορεία του Κινήματος και της εφημερίδας του, της «Χ», καθώς και για τις εξελίξεις των κοινωνικών, των πολιτικών και των εθνικών μας θεμάτων. Γιαυτό και επικοινωνούσε, τηλεφωνικώς, τακτικά με στελέχη του Π.Γ. της Χ.Δ., αλλά κυρίως με τον αδελφό Γιώργο  Μηλιαράκη στο Ηράκλειο, από τον οποίο μάθαμε και για την εκδημία του αδελφού Στάθη.

Καλό Παράδεισο αδελφέ.

Η ΧΔ και η “Χ” εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στους οικείους του εκλιπόντος αδελφού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>