Αποκαρδιώνει η αύξηση της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα, με θύματα ανηλίκους. Ανήλικες και νέες γυναίκες. Η περίπτωση της Ηλιούπολης που αποκαλύπτεται, με τη συμμετοχή μάλιστα και αστυνομικού, είναι ενδεχομένως πτυχή δράσης ευρύτερου κυκλώματος και το πιο πρόσφατο από σειρά τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων, με θύτες μάλιστα στενούς συγγενείς, που βιάζουν και εκπορνεύουν μικρά κορίτσια. .   

Κι από την άλλη οι συμμορίες ανηλίκων, που σαν αγέλες αγρίων θηρίων παραμονεύουν απομονωμένο “θήραμα”, συνομήλικό τους. 

Μέσα σε δυο μόνο μέρες ήρθαν στη δημοσιότητα δύο επιθέσεις συμμοριών ανηλίκων. Μία στον Άλιμο, όπου το 14χρονο θύμα δέχτηκε τρεις μαχαιριές και άλλη μία στην Κηφισιά, όπου μαχαιρώθηκε 17χρονος. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, δύο από τους δράστες είχαν εμπλακεί και σε άλλο παρόμοιο περιστατικό. Επιθέσεις πρωτοφανούς αγριότητας για ένα κινητό τηλέφωνο ή λίγα μετρητά.

Μακάρι το φαινόμενο να αποδειχθεί παροδικό και σύμπτωμα του παρατεταμένου εγκλεισμού, ο οποίος είχε αρνητικές ψυχολογικές συνέπειες, όπως δείχνει η ραγδαία αύξηση των ψυχοφαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών στα δείγματα των ανεπεξέργαστων αστικών λυμάτων που κατά καιρούς αναλύονται.

Δυστυχώς όμως, η βία προβάλλεται από τα ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ενσωματώνεται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε τέτοιο βαθμό, που το νέο παιδί εθίζεται σ’  αυτήν και τείνει να χάσει την αίσθηση των συνεπειών των πράξεών του. Έτσι έχουν ερμηνευθεί οι πράξεις φονικής βίας στα σχολεία που βλέπουν τη δημοσιότητα κυρίως στις ΗΠΑ και προς το παρόν δεν παρατηρόύνται στη χώρα μας. Όμως, αν η τάση αυτή συνεχιστεί, μόνο χειροτέρευση μπορούμε να περιμένουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>