Λόγω της ρίψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, διακόπηκε η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου την οποία παρακολουθούσαν χιλιάδες φοιτητές έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή στο ΑΠΘ τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου. Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ….”ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης – συναυλίας αποσπάστηκε από αυτό και κινήθηκε αιφνιδιαστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες) κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του κτιρίου του Τμήματος Γεωπονίας, για την προστασία της κατασκευής της Βιβλιοθήκης” Διατείνεται ότι ” Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας”, για να παραδεχθεί αναγκαστικά στη συνέχεια, ότι η συναυλία διακόπηκε, προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με τα επεισόδια που προκάλεσαν τη διακοπή. 
Η θέση αυτή της αστυνομίας είναι προδήλως αστήρικτη και αντίθετη με τα πραγματικά περιστατικά. Για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμα και αν το επικαλούμενο περιστατικό και η συνακόλουθη ρίψη χημικών είχε γίνει μακριά από το χώρο της συναυλίας, αυτή δεν θα είχε διακοπεί. Η ρίψη χημικών συνδέεται αιτιωδώς με τη διάλυση της μουσικής εκδήλωσης και σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται. Εντάσσεται στην πολιτική της αστυνομοκρατίας στους ακαδημαϊκούς χώρους, η οποία γεννά τη βία. Με δεδομένο μάλιστα, ότι μετά τη διάλυση της συναυλίας, κλιμακώθηκαν γενικευμένα επεισόδια.  

Παραθέτουμε σχετικά το ακόλουθο σχόλιο του Γιώργου Ιατρού:

Ποιος έδωσε την εντολή για την εμπλοκή των ματ;
Για ποιο λόγο έγινε αυτό;
Υπάρχει υπόβαθρο πέρα από το προφανές;
Η πρωτοφανής στα χρονικά διακοπή συναυλίας τα τελευταία πενήντα σχεδόν χρόνια από ένστολους αστυνομικούς γεννά πολλά ερωτηματικά. Όχι μόνο για τον θεσμό της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τον τρόπο λειτουργίας των MAT, αλλά κυρίως για την ηγεσία της αστυνομίας καθώς και την πολιτική ηγεσία της. Θα θέλαμε πάρα πολύ να μάθουμε τι εντολές δόθηκαν προκειμένου να γίνει η χτεσινή διακοπή της συναυλίας και με ποιο σκεπτικό;;
Η κυβέρνηση φυσικά έχει ξεκαθαρίσει ήδη ότι όποιος δεν προσαρμόζεται στα δικά της δεδομένα “πεθαίνει”. Και προφανώς αυτό το μοτίβο ακολουθούν οι εντολές σε όλους τους τομείς . Της υγείας με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ,της οικονομίας με την πολιτική των επιδομάτων κοκ.
Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα χέρια ατόμων οι οποίοι ούτε ενδιαφέρονται αλλά κυρίως ούτε θέλουν να την βοηθήσουν . Άτομα τα οποία τα ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση συμφερόντων ανθελληνικών και αντιχριστιανικών . Αυτό εξάλλου μας εκφράζουν με κάθε εκούσια ή ακούσια δημόσια δήλωση τους. Με κάθε εντολή τους προς τους υφιστάμενους τους οι οποίοι θα την εφαρμόσουν είτε γιατί θέλουν είτε γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αλλά όπως είχε πει και ο Άγιος Παΐσιος, κάνουν οι άνθρωποι σχέδια, έχει όμως ο Θεός τα δικά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>