Όσο ο νόμος της Ζούγκλας κυριαρχεί, άλλο τόσο ο πιο αδύναμος την πληρώνει. Οι αλλεπάλληλοι φόνοι γυναικών που έρχονται στη δημοσιότητα, προκαλούν θλίψη και προβληματισμό. Μετά το έγκλημα των Γλυκών Νερών, το έγκλημα της Φολεγάνδρου, όπου μια 26χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της, επειδή “χάλασε η φάση” του 30χρονου που τη συνόδευε στις διακοπές. Στη βάση του “νόμου του ισχυρού” οι άνδρες αξιοποιούν τη φυσική τους δύναμη για να επιβληθούν και να υποδουλώσουν, αντί να τιμούν και να σέβονται, όπως οφείλουν, τη γυναίκα.  

Είναι γεγονός ότι τα μέτρα εγκλεισμού των δύο τελευταίων ετών επέδρασαν προς το χειρότερο στην ψυχολογία του κόσμου. Ήδη έχουμε επισημάνει την άνοδο της ποσότητας των ψυχοφαρμάκων και των ψυχοτρόπων ουσιών στα δείγματα των ανεπεξέργαστων λυμάτων των μεγάλων πόλεων. Αποτέλεσμα: η άνοδος των περιστατικών της ενδοοικογενειακής βίας και χιλιάδες δράματα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ούτε καταγράφονται στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.

Όμως, η “φάση” έχει χαλάσει από πολύ νωρίτερα, με την ατομοκρατία και τον εγωισμό να γίνονται κυρίαρχες και αποδεκτές συμπεριφορές.

Για μια κοινωνία αλληλοσεβασμού, πρέπει να ξεκινήσουμε από την Παιδεία. Η Εκκλησία μπορεί να συμβάλει με σύγχρονο κατηχητικό λόγο.

Αλλά μια κοινωνία υλιστική, δεν θα επιτρέψει να αλλάξουν ούτε η Παιδεία, ούτε τα κυρίαρχα πολιτιστικά πρότυπα του φιλοτομαρισμού και της ατομοκρατίας.  Οπότε, επιβάλλεται να αλλάξει η κοινωνία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>