Η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, προκειμένου να στηρίξει την κινητοποίηση φορέων της περιοχής Ορεστιάδας κατά της εγκατάστασης Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) Μεταναστών, κηρύσσει για αύριο Παρασκευή δίωρη στάση εργασίας ώρες 12.00-14.00, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μελών της στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες -συνάδελφοι

Όπως έχετε ενημερωθεί με το ενημερωτικό Νο 42, είναι σε εξέλιξη μία απαράδεκτη προσπάθεια της Κυβέρνησης μέσω των υπουργείων Μεταναστευτικής πολιτικής και ΠΡΟ.ΠΟ, για τη δημιουργία νέων μεταναστευτικών δομών, επιπλέον των υφισταμένων στην Κοινότητα του Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας. Η κοινωνία της περιοχής απάντησε στα κυβερνητικά αυτά σχέδια με ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ στο συλλαλητήριο της 8ης Φεβρουαρίου. Η Κυβέρνηση με νεώτερη ανακοίνωσή της παρουσίασε νέα πρόταση, που όμως πρόκειται και πάλι για επέκταση των δομών αυτών.

Η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το θέμα του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου αποφάσισε ότι:

  • Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην υπ΄ αρίθμ. 1/12.01.2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορεστιάδας για τις δομές που βρίσκονται στην Κοινότητα Φυλακίου.
  • Εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/03/2021, 12μ. στην πλατεία της Ν.Ορεστιάδας σε συνεργασία με φορείς του τόπου.

Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, συμμετέχει στην Επιτροπή των φορέων της περιοχής για την οργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις θέσεις που έχουμε δημοσιοποιήσει,

κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, 12.00΄-14.00΄, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 ημέρα της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν.

Καλούμε όλους τους φορείς και κατοίκους του νομού μας αλλά και κάθε περιοχής της χώρας μας, να στηρίξουν την παραπάνω εκδήλωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>