Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντων των Δημητριάδος Ιγνατίου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Κορίνθου Διονυσίου. Η Χ.Δ. και «Χριστιανική» τού εύχονται θεία φώτιση και δύναμη στο έργο του προς δόξαν Θεού.
Ο κ. Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Δημήτριος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης του Γεωργίου και της Ελένης) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το έτος 1969. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1992 και Πρεσβύτερος το 1994, από τον Γέροντά του, Επίσκοπο Τράλλεων κυρό Ισίδωρο. Είναι Απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Έχει πλούσια και αξιόλογη δραστηριότητα τόσο ως γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος -η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και μέλος της Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και ως προϊστάμενος από το 1995 μέχρι τώρα του ιστορικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Κοττάκη στην οδό Κυδαθηναίων της Πλάκας. Εντυπωσιάζει η πολύπλευρη προσπάθεια ανταπόκρισης της ενορίας του σε όλα τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και των νέων.
Στην ενορία του διοργάνωσε και επόπτευσε πλούσιες δραστηριότητες: 1. Ενοριακή Εξομολόγηση, 2. Σχολή Γονέων, 3. Φοιτητική Ομάδα Νέων, 4. Κατηχητική Δράση μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου, 5. Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής, 6. Ποιμαντική Γάμου, 7. Ποιμαντική Βαπτίσεων, 8. Κύκλο ανοικτών Διαλέξεων, 9. Μαθήματα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής, 10. Μαθήματα Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών, 11. Ποιμαντική Πενθούντων, 12. Φοιτητική Ομάδα Μελέτης Πατερικών Κειμένων, 13. Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης, 14. Ομάδα Αιμοδοσίας, 15. Σεμινάρια επιμορφώσεως Δασκάλων και συγκεκριμένα με θέμα την Δυσλεξία και 16. Αθλητικές Ενοριακές Ομάδες Μπάσκετ και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΠίνγκΠόνγκ). Από το 2008 φρόντισα για την ανακαίνιση του ναού και διετέλεσε υπεύθυνος Προγραμμάτων για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, παραχωρώντας το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο (που με φροντίδα του ανακαινίστηκε το 1997) για τις συνάξεις των Ομάδων αυτών.
ΠΗΓΗ:ekklisiaonline.gr

