ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Ένας χρόνος από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τάσεις κλιμάκωσης
Κρίσιμο ζήτημα η ενίσχυση της αντιπολεμικής απαίτησης των λαών
Δευτέρα 20 Μαρτίου 6.30 μ.μ. Αίθουσα ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20 3ος όροφος
Ομιλητές:
Βαγγέλης Πισσίας, δρ οικονομικών σχέσεων, ομότιμος καθηγητής
Κώστας Δημητριάδης, μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας “Δρόμος της Αριστεράς”
Γιάννης Ζερβός, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Χριστιανική”
Ενόψει του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και των σκοτωμών και της δυστυχίας που αυτός προκαλεί στους πληθυσμούς που άμεσα εμπλέκονται.
Των δυσμενών οικονομικών του επιπτώσεων στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο.
Ιδίως του κινδύνου, όσο πιο πολύ ο πόλεμος αυτός συνεχίζεται, να κλιμακωθεί και να εξελιχθεί σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΑΣΚΕ), η Δημοκρατική Αναγέννηση, η Ελληνική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (ΕΧΕ), η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), η «Πολιτική Πρωτοβουλία», η Χριστιανική Δημοκρατία και οι εφημερίδες «Δρόμος της Αριστεράς», «Επάλξεις» και «Χριστιανική», συμφωνούν να στηρίξουν τη συγκρότηση Πολιτικής Πρωτοβουλίας κατά του πολέμου στην Ουκρανία, με βάση τούς πιο κάτω άξονες:
1. Την καταδίκη της νατοϊκής και ευρύτερα δυτικής εμπλοκής που έχει προηγηθεί και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η οποία επακολούθησε.
2. Την άμεση και χωρίς όρους κατάπαυση του πυρός και αναστολή όλων των κυρώσεων, οι οποίες στρέφονται εις βάρος των λαών.
3. Έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη βάση των συμφωνιών του Μινσκ, τις οποίες αθέτησε η Δύση αφού τις συνυπέγραψε (ΜινσκΙΙ: Γαλλία Γερμανία), και των αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Διατήρηση της ακεραιότητας της Ουκρανίας ως πολυεθνικού κράτους στη βάση της ουδετερότητας και της ευρείας αυτονομίας στις ρωσόφωνες περιοχές και κατάργηση της νομοθεσίας που δημιουργεί διακρίσεις εις βάρος των μη ουκρανικών εθνοτήτων.
Απαγόρευση και διάλυση των παραστρατιωτικών οργανώσεων.
4. Πλήρης απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο με αποστολή αποκλειστικά ανθρωπιστικής βοήθειας σε όποια πλευρά έχει ανάγκη. Υποστήριξη των Ελλήνων της περιοχής.
5. Δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας με στόχο να μπορέσει να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για την ειρήνευση Ουκρανίας-Ρωσίας.
Τελικός σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συγκρότηση ενός όσο γίνεται ευρύτερου, ακηδεμόνευτου φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς. Η συμμετοχή οργανώσεων και προσώπων που το επιθυμούν είναι ανοικτή στη βάση του πιο πάνω πλαισίου.
Όποιος/α ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης protovoulia.eirini@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>