Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & η εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ παρουσίασαν το βιβλίο του Ηρακλή Κανακάκη: «Μαρίνος Αντύπας: Ο Επαναστάτης της Αγάπης»

Ομιλητές:

●Καρανικόλας Παύλος, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

●Κανακάκης Ηρακλής, Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός

Συντόνισε ο Γιάννης Ζερβός, Νομικός και Πρόεδρος της «Χριστιανικής Δημοκρατίας»

Η παρουσίαση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου 2024 στα γραφεία της ΧΔ & της εφημερίδας “Χριστιανική”.

Οι ομιλητές, με αφορμή τη ζωή και τη δράση του Μαρίνου Αντύπα, προέβαλαν την χριστιανική του πίστη και την προσήλωσή του στο κοινωνικό μήνυμα του Ευαγγελίου ως κινητήρια δύναμη για τους κοινωνικούς του αγώνες υπέρ των αγροτών, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν στις διακηρύξεις. Τις απόψεις του έκανε πράξη ως επιστάτης στο κτήμα του θείου του, όπου καθιέρωσε οι κολλήγοι που δούλευαν τη γη να λαμβάνουν το 75% της απόδοσης αντί πολύ πιο πενιχρού ποσοστού, επέβαλε την Κυριακή αργία και άλλα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ο Παύλος Καρανικόλας επικεντρώθηκε ιδίως στη σημερινή κατάσταση της γεωργίας και έδωσε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, πράγμα που έγινε και από πολλούς άλλους που μετείχαν στη συζήτηση.

Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ρίβιος, Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας και προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το βίντεο της εκδήλωσης έχει ανέβει στο κανάλι της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ στο youtube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>