Ο εκλεκτός υποψήφιος του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ επικράτησε στον 2ο γύρο των “προεδρικών εκλογών” του Ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου με μικρή διαφορά (51,74%), έναντι του απερχόμενου Μουσταφά Ακιντζί (48,26%), ο οποίος είχε δυσαρεστήσει κατά καιρούς τον “Σουλτάνο”. Η ψήφος των εποίκων υπήρξε καθοριστική για την επικράτηση Τατάρ. Ο Ακιντζί αν και έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλό του, αμφισβήτησε τη διαδικασία επιλογής του, την οποία θεώρησε μη φυσιολογική, υπονοώντας την υπέρ αυτού παρέμβαση Ερντογάν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ογκώνεται η δυσαρέσκεια των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι αισθάνονται ότι περιθωριοποιούνται στα πλαίσια του κατοχικού καθεστώτος.       

Είναι γνωστός στους αναγνώστες της ” Χ”  ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ για την εκ μέρους του θαρραλέα αμφισβήτηση του Τουρκοκυπριακού καθεστώτος.

Παρόμοιες τοποθετήσεις έχει και ο πρόεδρος της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ, που είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” (16.12.2018) ότι “Είμαστε μια καλή αποικία για την Τουρκία, μια «υποτελής διοίκηση» που ξεπλένει βρώμικο χρήμα στα καζίνο και τα πορνεία, συνεργεί στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως κανονικός σκουπιδότοπος”, Έχει ταχθεί υπέρ της επανένωσης της Κύπρου με πλήρη εφαρμογή του αρχικού Συντάγματος. Ο ίδιος δήλωσε ανάμεσα στους δύο γύρους των “εκλογών” μιλώντας σε Τ/Κ ραδιοσταθμό ότι «Είμαστε έδαφος κατεχόμενο και προτεκτοράτο της Τουρκίας…Στο μέρος αυτό η Τουρκία εφαρμόζει μια αναίμακτη γενοκτονία σε βάρος των Τουρκοκυπρίων και προσπαθεί ν’ αλλάξει τη δημογραφική δομή και το πέτυχε»

ΦΩΤΟ:  Σενέρ Ελτζίλ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>