Την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας του Πειραιά, απένειμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της πειραϊκής Εκκλησίας κ. Σεραφείμ, στον επί 50 συνεχή έτη εφημέριο του Μητροπολιτικού ι. Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Χρήστο Χριστοδούλου, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τον Ιεράρχη του. Στον π. Χρήστο επιδόθηκε ο χρυσός Σταυρός του Αγίου Σπυρίδωνος, του πολιούχου του Πειραιά, την Παρασκευή 20-5-2022, κατά τη τέλεση του Εσπερινού της εορτής των ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ, που αναγνωρίζει και τιμά τους άξιους κληρικούς του, όσο και στον αξίως τιμηθέντα π. Χρήστο, που από τα νεανικά του χρόνια υπηρετεί ευόρκως και ευκάρπως τον Αμπελώνα του Κυρίου και τον λαό Του.
Ο π. Χρήστος, νέος είχε ενταχθεί στο Κίνημα της Χ.Δ. και το 1967 περιοδεύαμε μαζί στο Νομό Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προεκλογικού Αγώνα, για τις εκλογές που επρόκειτο να γίνουν το Μάη του 1967 και τις οποίες ματαίωσε η Χούντα. Ήταν μόλις 22 με 23 χρονών, γεμάτος φλόγα και πάθος στον Αγώνα, «για το λαό με το Χριστό», για «ένα καινούργιο άνθρωπο σε μια καινούργια Κοινωνία». Ο έρωτας όμως του νεαρού Χρήστου ήταν να υπηρετήσει το Χριστό και την Εκκλησία-Λαό Του, ως κληρικός και να κηρύξει ανόθευτο το Λόγο του Θεού, όπως και πράττει εδώ και 50 χρόνια. Είχε την ευλογία να τον χειροτονήσει, αψηφώντας τις ενστάσεις της Ασφάλειας, ένας άξιος Ιεράρχης, ο Μακαριστός, πρώην Πειραιώς, κυρός Χρυσόστομος Ταυλαδωράκης. Ο π. Χρήστος σπούδασε Θεολογία και μαζί με τον αείμνηστο Διάκονο Τιμόθεο Λαγουδάκη, κατάγγειλαν τη νοθεία των χουντικών, στις πρώτες φοιτητικές εκλογές που είχε επιτρέψει το καθεστώς.
Δημιούργησε μαζί με την άξια πρεσβυτέρα του μια ευλογημένη πολύτεκνη οικογένεια. Θερμά συγχαρητήρια αδελφέ και πατέρα, εν Χριστώ, Χρήστο.
Μανώλης Μηλιαράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>