ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ

Γυναίκες και πάλι γυναίκες που θρηνούν. Πώς έλεγε κάποιος, αν ακόμα και ένα παιδί κλαίει, τότε όποιο σύστημα κι αν χτίζουμε στον κόσμο, αποτυχαίνει. Πόσο μάλλον όταν τα παιδιά δολοφονούνται, όπως εδώ στη Συρία, την ώρα που βρίσκονταν στην εκκλησία, την Κυριακή των Μυροφόρων. Ετούτες οι μανάδες δεν είδαν ακόμα τον λευκοφόρο Άγγελο, όπως οι Μυροφόρες του Ευαγγελίου. Είναι σαν την Ραχήλ. την «κλαίουσα (ακόμα) τα τέκνα αυτής». Αυτές οι μανάδες δεν έχουν θέση στα δελτία των ειδήσεων, ούτε τα παιδιά τους. Με βεβαιότητα σας λέω όμως, έχουν θέση υψηλή μαζί με τον Αναστημένο Κύριο. Ο κόσμος μας καταρρέει με το κλάμα αυτών των γυναικών, με το θάνατο αθώων παιδιών. Κι ο Αντίχριστος κυβερνά! Μα ο Χριστός Νικά. Χωρίς αμφιβολία, κι ας φαίνονται «ωσεί λήρος», σαν τρελαμάρα τα λόγια τούτα. Αν έχετε υπομονή, δείτε τις λεπτομέρειες μιας σημαντικότατης είδησης που πέρασε στα ψιλά.

Μαρτυρικό θάνατο βρήκαν την Κυριακή (12/5), στην Συρία δώδεκα παιδιά, στο ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Σελευκούπολη της Κεντρικής Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός τους προήλθε από επίθεση που αποδίδεται σε Τζιχαντιστές της ομάδας Αλ Νούσρα. Από την επίθεση υπήρξε και αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών. Τα παιδιά, μαθητές του Δημοτικού, παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή μάθημα του κατηχητικού σχολείου. Ο ναός, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση, ανήκει στη Μητρόπολη Επιφανείας του Πατριαρχείου Αντιοχείας και είχε δεχθεί πάλι επίθεση το 2016, με βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια Λειτουργίας. Η Σελευκούπολη είναι πόλη της κεντρικής Συρίας, με 20.000 κατοίκους, από τους οποίους οι 12 με 15 χιλιάδες, περισσότεροι από τους μισούς, είναι Χριστιανοί και ανήκει στη Μητρόπολη Επιφανείας. Την κηδεία τέλεσε ο μητροπολίτης Επιφανείας Νικόλαος και πλήθος ιερέων, που έσπευσαν στο ναό για να βρεθούν κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Κατά τη διάρκεια της κηδείας των παιδιών, ανάμεσά τους και αδελφών, η οποία έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση, επικράτησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας με τους γονείς να θρηνούν πάνω στα φέρετρα των μικρών τους. Την είδηση της νέας απεχθούς σφαγής των παιδιών, αξίζει να σημειωθεί, αναπαράγουν μόνο ορθόδοξες εκκλησιαστικές ιστοσελίδες ειδήσεων, ενώ είναι εκκωφαντική η σιωπή του διεθνούς –και του εγχώριου– τύπου.
Συλλυπητήριο γράμμα του προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, όπου αναφέρει: «Μετά βαθυτάτου πόνου ψυχής επληροφορήθημεν περί της τρομοκρατικής επιθέσεως εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Σελευκουπόλεως, κατά την διάρκειαν Λειτουργίας του Κατηχητικού Σχολείου. Το ημέτερον ψυχικόν άλγος κατέστη έτι βαρύτερον εκ του θανάτου οκτώ παιδίων, άτινα παρηκολούθουν το μάθημα της Κατηχήσεως. Διά μίαν εισέτι φοράν διαπιστούμεν τα τραγικά αποτελέσματα του θρησκευτικού μίσους, όπερ τυφλοί τον ανθρώπινον νουν και καθιστά τον άνθρωπον δαιμονιώδη, ικανόν ίνα σκορπίζη τον θάνατον και την ανείπωτον θλίψιν. Δεχθήτε, Μακαριώτατε, τας ημετέρας ειλικρινείς ευχάς συμπαθείας προς Υμάς, προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Επιφανείας κύριον Νικόλαον, ως και προς τας οικογενείας των κεκοιμημένων παιδίων, μετά των ημετέρων προσευχών προς τον Αναστάντα Κύριον της Δόξης, όπως παρηγορήση τας ψυχάς των πενθηφόρων γονέων και συγγενών των ήδη απολαυόντων την Επουράνιον Βασιλείαν παιδίων των και χαρίση την υγίειαν εις τα λοιπά τραυματισθέντα τέκνα των».
Συλλυπητήριο γράμμα απέστειλε στον Πατριάρχη Αντιοχείας και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος: «Δια της παρούσης αδελφικής επιστολής προαγόμεθα όπως εκφράσωμεν τα θερμά ημών συλλυπητήρια και την αμέριστον συμπαράστασιν ημών προς Υμάς και προς τους συγγενείς των θυμάτων και τον ευσεβή Συριακόν λαόν, ευχόμενοι όπως ο Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός κατατάξη τα παιδία εν χώρα ζώντων και σκηναίς Αγίων Μαρτύρων, η δε Παναγία Θεοτόκος, η Ελπίς των Απηλπισμένων, παραμυθήση Υμάς.»

Κ.Μ.

Χριστιανική 16.5.2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>