«Να γεμίσει η χώρα από τέτοιου είδους κέντρα γιατί αναπαύεται η ψυχή των παιδιών και θεριεύει το μέλλον της πατρίδας» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος  κ. Ιερώνυμος μιλώντας στα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας και Μουσικής Παιδείας «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα Πατήσια, που έγιναν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 11 Οκτωβρίου.Το Κέντρο θα στεγάζει το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής καθώς και το Ίδρυμα Νεότητος και οικογένειας της Αρχιεπισκοπής.

Επισήμανε ακόμα ότι “Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι το ξεστράτισμα και είναι δύσκολη η επιστροφή. Επενδύοντας, λοιπόν, η οικογένεια, οι γονείς και η Εκκλησία σε αυτόν τον τομέα είναι η καλύτερη επένδυση. Επένδυση στην ψυχή του ανθρώπου, του παιδιού, στην καλλιέργεια, στα γράμματα στην ολοκληρωμένη γνώση, στις πτυχές που συγκινείται και ανεβαίνει η ψυχή και ένα κομμάτι τέτοιο είναι η μουσική παιδεία και καλούμαστε η Εκκλησία, η οικογένεια, το κράτος να την προσφέρουμε στα παιδιά μας».
Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>