-
ΧΔ: Ενέργεια πρωτοφανούς αθλιότητας
Ιερομόναχος της Μητρόπολης Βεροίας εκτόξευσε σήμερα καυστικό υγρό κατά επτά Μητροπολιτών οι οποίοι μετείχαν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό Δικαστήριο που αποφάσισε την καθαίρεσή του και σ’ έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει. Επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων.
Σύμφωνα με το “Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων” στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος. Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διακομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος. O αστυνομικός έχει διακομιστεί στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.
Οι πληροφορίες στα διάφορα ΜΜΕ διίστανται σε σχέση με τις λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του κάθε τραυματισθέντος, οπότε στο παρόν στάδιο δεν θα μεταφέρουμε τα δημοσιεύματα, ελπίζοντας πάντα για το καλύτερο.
Την επίθεση με καυστικό υγρό πραγματοποίησε ιερομόναχος, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και του οποίου τον αποσχηματισμό αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο στο οποίο μετέχουν οι επτά μητροπολίτες. Έριξε βιτριόλι κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί απόφαση. Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη.
Για το τραγικό γεγονός, ο Πρόεδρος της ΧΔ Γιάννης Ζερβός έκανε την ακόλουθη δήλωση εκ μέρους της ΧΔ:
” Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει την επίθεση με καυστικό υγρό κατά Ιεραρχών που συγκροτούσαν Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, καθώς και των άλλων προσώπων που παρευρίσκονταν εκείνη την ώρα στην έδρα της Ιεράς Συνόδου. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Εκκλησία της Ελλάδος της οποίας τα στελέχη έπληξε η αυτή η πρωτοφανούς αθλιότητας ενέργεια και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες”
ΦΩΤΟ: ΕΡΤ. Ράσο καμμένο από το υγρό μετά την επίθεση.

