• ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ- “ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

Ενόψει των αυριανών εκλογών, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε τα ακόλουθα, από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ : ” Θα συνεργαστούμε με οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση θελήσει να εργαστεί μαζί μας…Αν τα πράγματα πάνε σε δύσκολη κατεύθυνση, έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία, έχω ήδη μιλήσει για την Πολωνία και την Ουγγαρία”.

Στις δημοσκοπήσεις προηγείται το μόνο κόμμα που δεν μετείχε από την αρχή στην κυβέρνηση συνασπισμού του Μάριο Ντράγκι, ο πολυτασικός δεξιός σχηματισμός “Φρατέλι ντ’ Ιτάλια” της Τζόρτζια Μελόνι, η οποία ήδη έχει διατελέσει Υπουργός στις κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο δεξιός συνασπισμός με την “Λίγκα” του Ματέο Σαλβίνι και τα απομεινάρια του κόμματος Μπερλουσκόνι θα καταλάβει την εξουσία.

Η Μελόνι έχει υπαναχωρήσει από προηγούμενες θέσεις για αποχώρηση από το Ευρώ, ενώ επιχειρεί να εμφανίσει και φιλνατοϊκό πρόσωπο σε θέματα του πολέμου της Ουκρανίας. Όμως, τάσσεται υπέρ της ολοκληρωμένης αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας με την αφαίρεση κάθε αναφοράς που περιλαμβάνει το ιταλικό Σύνταγμα στην πρωτοκαθεδρία του λεγόμενου “ευρωπαϊκού” δικαίου και των αποφάσεων των κοινοτικών οργάνων έναντι των εκλεγμένων ιταλικών.

Η έμμεση, αλλά ουσιαστική αποδυνάμωση της Ε.Ε. που θα προκαλέσει κάτι τέτοιο, έχει πανικοβάλει τους Ευρωκράτες, με αποτέλεσμα, καταρχήν δια της κας φον ντερ Λάιεν, αυτοί να αρχίσουν να καταφεύγουν στις γνώριμες και σ’ εμάς μεθόδους από τον καιρό του 2015: των απειλών και του εκβιασμού.

Η παρέμβαση φον ντερ Λάιεν προκάλεσε την οργή του αρχηγού της “Λίγκας” Ματέο Σαλβίνι, που αντέδρασε μέσω τουίτερ: ” Τι είναι αυτό; Απειλή; Είναι επονείδιστη αλαζονεία…” Την κάλεσε “να σεβαστεί την ελεύθερη, δημοκρατική και κυρίαρχη ψήφο του ιταλικού λαού” . Δήλωσε επίσης στην ιταλική τηλεόραση ότι “αν κανείς στις Βρυξέλλες σκέφτεται να περικόψει τους πόρους που ανήκουν στην Ιταλία, επειδή η Λίγκα θα κερδίσει τις εκλογές, θα πρέπει να ξανασκεφτούμε αυτή την Ευρώπη… Πρόκειται για θεσμικό εκφοβισμό”

Η Μελόνι αρνείται κάθε σχέση με το Φασισμό. Είναι όμως γεγονός ότι στο κόμμα στεγάζονται νοσταλγοί του Μουσολίνι, περιλαμβανομένων και συγγενών/απογόνων του και το σύμβολο, η τρίχρωμη φλόγα, που μοιάζει με την τρίχρωμη φλόγα του κόμματος Λεπέν, είναι ίδιο με αυτό το “Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος”, του κόμματος που μεταπολεμικά στέγασε τους εναπομένοντες οπαδούς του Μουσολίνι. Κατά συνέπεια, θεωρείται πολιτικός κληρονόμος του νεοφασισμού, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αυτές τις πολιτικές θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είχε πάρε τέτοια δύναμη, εάν δεν κάλυπτε το πολιτικό κενό που ἀφησαν, πρώτα η Αριστερά και στη συνέχεια οι “Πέντε Αστέρες”.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έγινε πρώτο κόμμα μετά την άρνηση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Ντράγκι, η οποία κατά τα λοιπά προβάλλεται ως δημοφιλής και επιτυχημένη από τα συστημικά ΜΜΕ. Μακροχρόνια, οι πολιτικές που επέβαλαν η ΕΟΚ και η ΕΕ έχουν ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό την Ιταλία. Όχι μόνο τα λαϊκά στρώματα, αλλά και την εγχώρια επιχειρηματικότητα έναντι της διεθνούς οικονομικής Ολιγαρχίας.

Η πάλαι ποτέ κραταιά ιταλική Αριστερά είναι διαιρεμένη, με το μεγαλύτερο τμήμα της να είναι ο κύριος στυλοβάτης της πολιτικής που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>