Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ώρα 18.30 θα τελεστεί στο γραφείο της Χ.Δ. και της “Χριστιανικής” στην Αθήνα, επί της οδού Ακαδημίας 78Δ στον 5ο όροφο (έναντι Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής) η ακολουθία του αγιασμού.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Γιάννης Ζερβός, ο Διευθυντής της “Χ” Κωνσταντίνος Μπλάθρας και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Νεκτάριος Παναγιωτίδης θα αναφερθούν στα 80 χρόνια του μαρτυρικού θανάτου του αγίου Αλεξάνδρου Σμορέλ και των μελών του “Λευκού Ρόδου” με έμφαση στη θέση τους ότι οι Χριστιανοί δεν μπορούν να μένουν απαθείς σε τυραννικές μορφές διακυβέρνησης. Θα γίνει αναφορά στους αγίους που μαρτύρησαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως και στον Φραντζ Γιαίγκερσταίτερ που επίσης αποκεφαλίστηκε το καλοκαίρι του 1943 αρνούμενος να υπηρετήσει στο ναζιστικό στρατό. Η δράση του έγινε γνωστή για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1974 από τις εκδόσεις “Μήνυμα” σε μετάφραση Γιώργου Ροδίτη του βιβλίου του Γκόρντον Τσάν “¨Ενας επαναστάτης μάρτυρας”.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>