Με βάση τη δορυφορική αποτύπωση το βράδυ της 7.9.2023, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις στη Θεσσαλία φθάνουν τα 720.000 στρέμματα περίπου: Με μεγαλύτερη συγκέντρωση υδάτων μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας δυτικά και στην έκταση της λίμνης Κάρλας που έχει αποξηρανθεί το 1962 ανατολικά.
Ήδη, υπερχείλισε ο ποταμός Πηνειός και όγκοι υδάτων κατευθύνονται στην πόλη και στα περίχωρα της Λάρισας.
Όλες οι συνοικίες της Λάρισας κοντά στο ποτάμι, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη, έχουν πλημμυρίσει.
Ώρα 13.00 της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου, δόθηκε εντολή εκκένωσης των ισογείων κατοικιών στις εργατικές πολυκατοικίες της Γιαννουλης.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο της Λάρισας, η στάθμη του Πηνειού έχει φτάσει τα 9 μέτρα ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Στα προϊστορικά χρόνια στην πρώτης φάση της παλαιολιθικής εποχής, όλη η πεδιάδα της Θεσσαλίας ήταν μία κλειστή θάλασσα με βάθος που κλιμακωτά μεγάλωνε από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά και από το Βορρά προς το Νότο.

