του ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ*

Σχέδιο Τραμπ, με τη σύμφωνη γνώμη του Νετανιάχου, για τη Μ. Ανατολή που προβλέπει την ίδρυση, υπό λίαν επιεικώς, απαράδεκτες προϋποθέσεις, κράτους για τους Παλαιστινίους, την προσάρτηση από το Ισραήλ των παράνομων εβραϊκών οικισμών στη Δ. Όχθη και ενταφιασμό του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στη γη τους, προτάθηκε στην Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία όπως ήταν φυσικό την απέρριψε.
Με βάση το Σχέδιο,οι Παλαιστίνιοι να συμφωνήσουν στην ίδρυση κράτους που θα είναι «αποστρατιωτικοποιημένο»! και το Ισραήλ θα παραμείνει υπεύθυνο για την ασφάλεια και τον έλεγχο του εναέριου χώρου στα δυτικά της κοιλάδας του Ιορδάνη, ενώ η Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, θα πρέπει να «αφοπλιστεί»!!!
Με λίγα λόγια οι Παλαιστίνιοι καλούνται να αποδεχθούν ότι αυτοί και οι απόγονοί τους θα είναι εσαεί φυλακισμένοι- όμηροι του Ισραήλ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, προβλέπει το Σχέδιο, είναι έτοιμες να αναγνωρίσουν χωρίς καθυστέρηση την προσάρτηση από το Ισραήλ στο έδαφός του των οικισμών που ανέγειρε, παράνομα , ως κατοχική δύναμη, αλλά Αττίλας στην Κύπρο, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Περίπου το 30% της Δυτικής Όχθης θα καταλήξει έτσι επισήμως στο εβραϊκό κράτος, με την υπογραφή, αν είναι δυνατόν των ίδιων των Παλαιστινίων!
Και για να μη φανεί ότι μόνο οι Παλαιστίνιοι θα χάσουν, το Σχέδιο προβλέπει ότι το Ισραήλ θα δεσμευτεί να παγώσει την ανάπτυξη οποιουδήποτε νέου οικισμού για τέσσερα χρόνια, δηλαδή ότι για τέσσερα χρόνια θα παύσει να παρανομεί.
Για τους πρόσφυγες που προκάλεσε ο πόλεμος των «7 ημερών», του 1967, το Σχέδιο αποκλείει την επιστροφή τους στις εστίες τους.
«Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες,προβλέπεται, θα έχουν την επιλογή να ζήσουν στο μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος, να ενταχθούν στις χώρες στις οποίες διαμένουν σήμερα ή να εγκατασταθούν σε μια τρίτη χώρα».
Στο Σ.Α. του Ο.Η.Ε.

Ήδη οι Παλαιστινιακή Αρχή έχει ετοιμάσει Σχέδιο Απόφασης του Σ.Α. του Ο.Η.Ε. Και το οποίο καταδικάζει το Σχέδιο Τραμπ. Είναι
όμως βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα προβάλλουν βέτο και απόφαση δεν θα ληφθεί, οπότε το ζήτημα θα παραπεμφθεί στη Γεν. Συνέλευση του Οργανισμού, όπου μετέχουν 193 Χώρες και τότε θα έχομε μια ένδειξη κατά πόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι πλανητάρχης΄η μήπως του έχουν κοπεί τα φτερά, έστω και λίγο.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η Αίγυπτος, η Ιορδανία η Τουρκία και άλλες Χώρες έχουν τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στο Σχέδιο Τραμπ. Η Ελλάδα, σιωπά! Κρίμα, γιατί εκτός των άλλων το Σχέδιο Τραμπ, αν τελικά επικυρωθεί, δημιουργεί τετελεσμένα, που αντιτίθενται σε Ελλάδα και Κύπρο.

* “Χριστιανική” Φύλλο της 6.2.2020