Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις
όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα
με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία
Έλληνας κι ότι συνάδει αυτό, όχι μια σημαία
μελανοχίτωνας γόνος του Αχιλλέα και του Καραϊσκάκη
(…)
Τραβάει ο καθένας μάγκα μου τα ζόρια του
και κουβαλάει το δικό του σταυρό
τι με ρωτάς πως περνώ τι να σου πω
δόξα τα λεφτά έχουμε θεό

Παύλος Φύσσας (“Ζόρια”)

Έκλεισαν 9 χρόνια από το δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, με φυσικό αυτουργό τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και ηθικούς αυτουργούς, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια κρίση του Εφετείου Κακουργημάτων, την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου αποτέλεσε το έναυσμα, η δικαιοσύνη να κινητοποιηθεί και να συσχετίσει περισσότερες υποθέσεις, οι οποίες μέχρι τότε αντιμετωπίζονταν μεμονωμένα, αλλά σχετίζονταν με την δράση της Χρυσής Αυγής και ιδίως της συστηματικής λειτουργίας μελών της ως “Ταγμάτων Εφόδου” εις βάρος αντιφρονούντων και αλλοδαπών. Υποθέσεις που συνεκδικάστηκαν με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για τη δράση της “Χρυσής Αυγής” ως εγκληματικής οργάνωσης. Ήδη, δικάζονται σε 2ο βαθμό οι εφέσεις των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν, όπως και του Εισαγγελέα κατά των απαλλακτικών διατάξεων της πρωτόδικης απόφασης, με αποτέλεσμα θεωρητικά να είναι ανοικτή κάθε κρίση. Οι κατηγορούμενοι, όπως και η Εισαγγελέας στην πρωτόδικη διαδικασία, είχαν υποστηρίξει ότι πέρα από τον φυσικό αυτουργό, τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, οι άλλοι δεν έχουν ανάμιξη και όλες οι άλλες εγκληματικές ενέργειες ήταν άσχετες μεταξύ τους.

Τίθεται ο ακόλουθος απλός συλλογισμός: Αν δεν υφίστατο η “Χρυσή Αυγή” ως οργάνωση, θα λειτουργούσαν από μόνα τους ‘Τάγματα Εφόδου”, θα είχαν γίνει οι εγκληματικές επιθέσεις από οργανωμένα μέλη της; Έχει μεγάλη σημασία, να επικυρωθεί η πρωτόδικη απόφαση για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να εδραιωθεί ξεκάθαρη νομολογία που να αποτρέπει οποιαδήποτε ανάλογη δραστηριότητα στο μέλλον, υπάγοντάς της στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης,    

Η εν ψυχρώ και απρόκλητη δολοφονία φανερώνει ότι ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τη νεοναζιστική οργάνωση, διότι κατάφερνε και “μιλούσε” στις καρδιές των νέων ανθρώπων εναντίον της.

Η ΧΔ είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση, μόλις μαθεύτηκε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, στην οποία επισημαινόταν η μέχρι τότε ολιγωρία εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, κυβέρνησης και δικαιοσύνης,  μπροστά στο φαινόμενο. Ευτυχώς, άλλαξε η κατάσταση αυτή, τουλάχιστον μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Υπάρχουν αρκετές ερμηνείες για τη μεταστροφή αυτή, που σε κάθε περίπτωση αποτιμάται θετικά. Όμως, ο νεοφασισμός παραμένει παρών και ελλοχεύει αναζητώντας νέες ευκαιρίες.

Η ανακοίνωση της ΧΔ το 2013

Η Χριστιανική Δημοκρατία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, προπάντων, του Παύλου Φύσσα, αλλά και στους φίλους του και στους Κερατσινιώτες για την απώλεια του παλληκαριού τους. Ο Παύλος είναι πλέον ένα Σύμβολο για τον λαό μας και θα είναι συνυφασμένος με τους αγώνες του.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης για τις Νεοναζιστικές εγκληματικές δράσεις, και την επέκταση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής και των Νεοναζιστών Οπαδών της.

Η Χρυσή Αυγή φέρει ακέραια την ευθύνη για τις όποιες εγκληματικές ενέργειες  των οπαδών της. Οι δράσεις τους, ατομικές και συλλογικές, σε όλες τις εκφάνσεις τους είναι μη αποδεκτές στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα. Το δηλητήριο της Νέο – Ναζιστικής ιδεολογίας τους και των πολιτικών τους στοχεύσεων, δεν πρέπει επουδενί να διαχυθεί στην κοινωνία μας. Για τους χριστιανούς μάλιστα είναι η  καταδικασμένη ιδεολογία  του εθνοφυλετισμού, από την Τοπική Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως το 1872.

Η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είχαν και έχουν στα χέρια τους τα μέσα και τους τρόπους για να αντιμετωπιστεί το καρκίνωμα αυτό της κοινωνίας μας και δεν το κάνουν.

Η Κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα με το Νέο – Ναζιστικό, Νέο – Φασιστικό, Νέο – Παγανιστικό φαινόμενο, διολισθαίνοντας σε επικίνδυνες ατραπούς, λανσάροντάς και προασπίζοντας μάλιστα, σε κάθε ευκαιρία, την επικίνδυνη και απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων. Γνωρίζοντας ότι η καταστροφική πολιτική της δεν είναι αποδεκτή, ούτε εφαρμόσιμη στο πλαίσιο μιάς ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας καταφεύγει στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Οι τεράστιες ευθύνες της, σιγά – σιγά εξελίσσονται σε εγκληματικές.

Η  Δικαιοσύνη ολιγώρησε αδικαιολόγητα. Οι δικαστές οφείλουν να τιμήσουν το ύψιστο και ανεξάρτητο συνταγματικά λειτούργημά τους. Πρέπει να ξεπεράσουν τις όποιες  εξαρτήσεις  που τους δημιουργεί το κυβερνητικο – κομματικό σύστημα, το φόβο τους και τις ιδιοτέλειές τους. Επιβάλλεται να λήξει η άτυπη ασυλία που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή και να διερευνηθούν σε βάθος οι όποιες ποινικές ευθύνες όχι μόνο των προσώπων αλλά και της οργάνωσης με βάση την περί συμμοριών και εγκληματικών οργανώσεων νομοθεσία. Ο λαός τιμά βαθιά την Δικαιοσύνη, όταν αυτή ορθώνει, ως οφείλει, το ανάστημά της και επιτελεί το καθήκον της.

Ο δημοκρατικός λαός, ο κάθε πολίτης χωριστά, οι φορείς του (κόμματα, συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ) και η Εκκλησία, πρέπει να μην πέσουν στην παγίδα του διχασμού και της ολιγωρίας. Η ανωμαλία, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και η βία, ευνοούν τα σχέδιά τους. Με σθένος, μαχητικότητα, επαγρύπνηση και διαφώτιση, πρέπει να αντιμετωπιστούν και να απομονωθούν οι φασίστες και οι νεοναζί, σε όλα τα πεδία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού και προπάντων στα σχολεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>