Πραγματοποιήθηκε την 15/04 στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, με ικανοποιητική προσέλευση, η βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Αντιπροέδρου της ΧΔ Γιώργου-Νεκτάριου Παναγιωτίδη με τίτλο «Πολιτική Θεολογία και κοινωνική διδασκαλία Αγίου Ισίδωρου Πηλουσιώτη- Στον κορμό της Ορθόδοξης Κοινωνικής Παράδοσης».
Άνοιξε την εκδήλωση ο π. Κωνσταντίνος Βλέτσης, εφημέριος του Ι.Ν. 12 Αποστόλων Πεύκων Θεσ/νίκης, ο οποίος τόνισε το ρηξικέλευθο λόγο του αγίου, μιλώντας ειδικότερα για τη διδασκαλία του σε σχέση με την προέλευση των χρημάτων για «ιερά» έργα, ενώ ανέλυσε τον όρο «πολιτική θεολογία». Συνέχισαν ο Τρ. Σερμέτης, Υπ. Δρας Φιλοσοφίας και συγγραφέας και ο Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Πέτρος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι πολύ εμπεριστατωμένα αναφέρθηκαν στα ποικίλα περιεχόμενα του βιβλίου και τη σύνδεση της διδασκαλίας του Αγίου με τις κορυφαίες μορφές της Χριστιανικής Πνευματικότητας, όπως οι Τρεις Ιεράρχες. Έκλεισε ο συγγραφέας, ο οποίος και τόνισε τη διάσταση της διδασκαλίας μορφών όπως ο άγιος Ισίδωρος, η οποία φαίνεται να ταυτίζεται εν πολλοίς στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα με των μεγαλύτερων Αγίων, με την παρουσιαζόμενη στις μέρες μας από ορισμένα θεσμικά εκκλησιαστικά πρόσωπα.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>