Όπως τονίζεται σε ανάρτηση της ενορίας της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού,Για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία και διακονία του Καθεδρικού Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού,  την Παρασκευή 26 Μαρτίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι, διενεργήθησαν στην πλατεία του Ιερού Ναού, [ΦΩΤΟ] με πρωτοβουλία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού Covid-19 (Rapid Test), από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.”

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται περαιτέρω:

Στα 375 τεστ που πραγματοποιήθηκαν, συμμετείχαν οι Ιερείς, οι Ιεροψάλτες, οι Νεωκόροι, οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, οι Κυρίες του Φιλοπτώχου, τα Στελέχη της ποιμαντικής της νεότητας, τα Στελέχη των ενοριακών πολιτιστικών δράσεων, οι Εθελόντριες των συσσιτίων αγάπης και της κοινωνικής διακονίας που προσήλθαν, καθώς και πολλοί  ενορίτες μας.

Το Σάββατο 27/3 οι δωρεάν έλεγχοι συνεχίσθηκαν στην οδό 8ης Μεραρχίας στου Παπάγου, με τη μέθοδο drive through (μέσα από το αυτοκίνητο/μηχανή/ποδήλατο), από τις 10:00 έως τις 15:00.

Σε σύνολο 1.205 ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, βρέθηκαν συνολικά 6 πολίτες θετικοί στον Covid-19, για τους οποίους ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία ιχνηλάτησης και καραντίνας.

Κανένα από τα Στελέχη του Ιερού Ναού δεν συμπεριλαμβάνεται στους πολίτες που βρέθηκαν θετικοί, αφού όλοι οι Συνεργάτες του Ιερού Ναού έλαβαν το σχετικό μήνυμα (sms) από τον ΕΟΔΥ ότι το αποτέλεσμα του τέστ που έκαναν ήταν αρνητικό.

Πρωτοβουλία καθ’ όλα αξιέπαινη, που αν υιοθετηθεί συνολικά και συστηματοποιηθεί μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα των εκκλησιών με τήρηση μέτρων προστασίας δημόσιας υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>