“Ο Αλ. Τσίπρας [στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015] έκανε ένα θαρραλέο βήμα και απέσπασε ξανά την πλειοψηφία για την αντίθετη πολιτική, από εκείνη με την οποία είχε εκλεγεί [τον Φεβρουάριο]. Ήταν αξιοσημείωτη η προσφορά του, η οποία διευκόλυνε την διάδοχη κυβέρνηση [Μητσοτάκη] στη διαμόρφωση της βάσης για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας. Αυτό αξίζει να αναγνωριστεί”.

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χριστιανοδημοκράτης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ στις 23.7.2022. Επαινεί τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή προκήρυξε ξανά εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 με πολιτικό πρόγραμμα διαμετρικά αντίθετο με αυτό του Φεβρουαρίου. Είναι προφανές από τα λεγόμενα, ότι όταν μιλά για “σταθεροποίηση” της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε εννοεί την ολοκληρωτική συμμόρφωση στις εντολές των Ευρωκρατών, με βάση το “δόγμα Γιούνκερ” ότι οι λεγόμενες Ευρωπαϊκές Συνθήκες είναι υπέρτερες της λαϊκής ψήφου.

Με βάση τη λογική του κ. Σόιμπλε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγγυάται τη νεοφιλελεύθερη “κανονικότητα” και την άνευ όρων υπακοή σε όσα επιβάλλει η Ε.Ε. . Ο κ. Τσίπρας είναι αξιέπαινος, για την προπαρασκευαστική εργασία που έκανε, για να επιβληθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να προετοιμαστεί το έδαφος για τη νεκρανάσταση και “παλινόρθωση” του παλιού πολιτικού συστήματος, το οποίο είχε απαξιωθεί πλήρως, ιδίως μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Δεν ξέρουμε πόσο υπερήφανος μπορεί να αισθάνεται ο κ. Τσίπρας για τέτοιου είδους επαίνους.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Σόιμπλε επέμεινε ότι δεν ήθελε να βλάψει την Ελλάδα και ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του.

Δεν είχε την ίδια γνώμη ο Σλοβάκος Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ, ο οποίος είχε πλήρη επίγνωση ότι η αντιμετώπιση της Ελλάδας ήταν τιμωρητική, όπως έχουμε ήδη επισημάνει:

“Η συμφωνία στην οποία φτάσαμε σήμερα το πρωί με την Ελλάδα είναι σκληρή για την Αθήνα γιατί είναι αποτέλεσμα της «Ελληνικής τους Άνοιξης».” Αυτό το «τουϊτ» ανάρτησε ο Σλοβάκος υπουργός οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ στις 13 Ιουλίου 2015, αμέσως μετά τη σύναψη της συμφωνίας του 3ου Μνημονίου Τσίπρα. Εκείνος, έσπευσε να το σβήσει. Όμως, η θητεία της κας Μέρκελ είναι ανεξίτηλα στιγματισμένη από τη ληστρική και ανάλγητη στάση που κράτησε η κυβέρνησή της απέναντι στην Ελλάδα, στα χρόνια της έντονης κρίσης.”  Εδώ η ολόκληρη η σχετική ανάρτησή μας.

Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά για τους εκφραστές μιας ιθύνουσας τάξης, που συμπεριφέρθηκε με αθλιότητα ακόμα και στους ομοεθνείς της της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, στους καιρούς της επανένωσης, την οποία πολλοί αποκάλεσαν ” Άνσλους”.: Τονίζουμε σε προηγούμενη ανάρτηση:

“Τὴν 1η Ιουλίου 1990, περιχαρεῖς οἱ Ἀνατολικογεμανοὶ πολίτες, ἔδωσαν τὰ ἀνατολοκογερμανικὰ μάρκα καὶ ἔλαβαν τετραπλάσιας ἀξίας δυτικά. Σὲ ἀντάλλαγμα, μεταβίβασαν ὅλη τὴν κρατικὴ περιουσία στὸ “Τρόιχουντανσταλτ”, τὸ πρότυπο τοῦ ΤΑΙΠΕΔ. Ἀποτέλεσμα: Ἡ πρώην Ἀνατολικὴ Γερμανία δὲν καταργήθηκε μόνον ὡς κράτος, ἀλλὰ καὶ καταστράφηκε ὡς οἰκονομία καὶ κοινωνία, μὲ τοὺς πολίτες της νὰ εἶναι β’ κατηγορίας στὴ σημερινὴ Γερμανία. “Εδώ ολόκληρη η σχετική ανάρτησή μας με τις δέουσες παραπομπές.

Μια ιθύνουσα τάξη που ενώ εξακολουθεί να σωρεύει πλεονάσματα, δέχεται να χειροτερεύει το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών, όπως σε άλλη ανάρτησή μας αναπτύσσουμε και δέχεται επιπλήξεις ακόμα και από το ΔΝΤ γι’ αυτό:

  “Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΔΝΤ επισήμανε στην ετήσια έκθεσή του της 17ης Μαϊου 2017 ότι “ο κίνδυνος της σχετικής φτώχειας στη Γερμανία] απαιτεί συνεχή εγρήγορση και ταυτόχρονα ζητεί να πιεσθούν οι εργοδότες να αυξήσουν τους μισθούς, προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση στην αγορά και να αυξηθούν οι επενδύσεις.”   

Όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται, υπάρχουν και οι κιτρινοφυλλάδες να τα φορτώσουν στους “τεμπέληδες” Έλληνες και λοιπούς Νοτίους, τους οποίους υποτίθεται ότι πληρώνει η Γερμανία, ενώ στην πραγματικότητα με εργαλείο την Ευρωζώνη, σωρεύει πόρους με τη λεηλασία της Ευρώπης.

Κι όμως, το κόμμα του κ. Σόιμπλε εξακολουθεί να αποκαλείται “χριστιανικό”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>