Φαίνεται πω ξεπερνούν τους 290 τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων σε τρεις ρωμαιοκαθολικούς ναούς και σε τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.,προχτές Κυριακή που συμπίπτει με το Πάσχα των Δυτικών.Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι στιγμής, αλλά οι αρχές αποδίδουν την τρομοκρατική ενέργεια σε ισλαμιστές, μια άγνωστη μέχρι τώρα τοπική ομάδα αποκαλούμενη Thowheed Jamath. Έχουν μάλιστα προχωρήσει σε συλλήψεις 24 ατόμων, των οποίων δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί η ταυτότητα.

Στη Σρι Λάνκα η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ινδουιστές και βουδιστές. Τόσο οι Χριστιανοί (7,6%), όσο και οι Μουσουλμάνοι (9,7%) αποτελούν μειονότητες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>