• ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 6μμ

Από την Ένωση Χειμαρριωτών “Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ” λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση, για κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παράνομη δίωξη και κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη (ΦΩΤΟ) και του πολίτη Παντελή Κοκαβέση:

“H Αλβανική Κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου, αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει να κρατά φυλακισμένο τον δήμαρχο της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη και τον πολίτη Παντελή Κοκαβέση. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση Χειμαρριωτών θα ασκήσει κάθε δύναμη που μπορεί προκειμένου οι συμπατριώτες μας να αφεθούν ελεύθεροι[ όπως δικαιούνται.

Καλούμε όλους τους Χιμαραίους που μένουν στην Αθήνα αλλά και κάθε Βορειοηπειρώτη, κάθε Ελλαδίτη, κάθε πολίτη της Ελλάδας και της Αλβανίας που αντιλαμβάνεται αυτή την αδικία να βρεθεί στο πλευρό μας στην ειρηνική διαμαρτυρία που οργανώνουμε την Τρίτη 23 Μαίου στις 06.00 το απόγευμα στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας (Αρ. Βεκιαρέλη 7, Φιλοθέη).

Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι οι πρακτικές του σιγκουρίμι δεν θα μείνουν αναπάντητες.”

Αθήνα, Δευτέρα 22/05/2023

Ένωση Χειμαρριωτών “Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ”

Η Χριστιανική Δημοκρατία καταδικάζει την παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση και παύση της δίωξης κατά του εκλεγμένου Δήμαρχου Χειμάρρας και του πολίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>