Την παραίτησή του υπέβαλε εγγράφως στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο χτες Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Η παραίτηση θα διαβιβασθεί στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα συγκληθεί στις 9-11 Μαῒου στο Φανάρι και αναμένεται να εκλέξει νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Η παραίτηση υποβλήθηκε ύστερα από πιέσεις του Φαναρίου, αλλά και της Ομογένειας, σε συνέχεια φαινομένων κακοδιαχείρισης στην Αρχιεπισκοπή που χρεώνονται στον 90χρονο Ιεράρχη, με αποκορύφωμα την εκτίναξη στα ύψη του προϋπολογισμού ανακατασκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, που βρισκόταν στο λεγόμενο “σημείο μηδέν” της Νέας Υόρκης, όπου καταστράφηκαν οι λεγόμενοι “δίδυμοι πύργοι” τον Σεπτέμβριο του  2001.Από 25 τα εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ  που ήταν αρχικά, ο προϋπολογισμός έχει φθάσει στα 80 εκατομμύρια και οι εργασίες έχουν σταματήσει, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης των υποψηφίων δωρητών στη διαχείριση των κονδυλίων.

Photo: Nikos Manginas / Ecumenical Patriarchate  .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>