Ο πρώην Πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας χτες και σήμερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, για την καθιερωμένη ομιλία και συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της 84ης Διεθνούς Έκθεσης.

Σε ήπιους τόνους, δήλωσε ότι θα κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση και επισήμανε ότι η σημερινή Κυβέρνηση αξιοποιεί τα επιτεύγματα της δικής του και ακολουθεί τη δική του πολιτική.

Τίθεται, βέβαια το ερώτημα: Εφόσον κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική, μήπως παραδέχεται έμμεσα ότι το ίδιο νεοφιλελεύθερη είναι και η δική του πολιτική;

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως συμμορφωμένος στα πλαίσια που θέτει ο κυρίαρχος γερμανικής κοπής νεοφιλελευθερισμός (ordoliberalismus). Τόσο με την περιοριστική πολιτική που είναι υποχρεωτική σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, όσο και με το συμπληρωματικό μνημονιακό πλαίσιο ενισχυμένης επιτήρησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>