Ο Δημήτρης Ζαφείρης γεννήθηκε (1972) και μεγάλωσε στη Χίο. Οι γονείς του προσπάθησαν να τον πείσουν να σπουδάσει Ιατρική στο εξωτερικό (για να έχει μια ασφάλεια στη ζωή) ,… όμως οι ίδιοι είχαν φροντίσει νωρίτερα να του μεταδώσουν την αγάπη για τη λογοτεχνία, τη μουσική, το θέατρο και τις ποικίλες ομαδικές και κοινωνικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.
Έτσι αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ι.Ι.Ε.Κ. ”ΑΚΜΗ” στην Αθήνα, στον τομέα της Επικοινωνίας και των Μ.Μ.Ε. με εξειδίκευση στη Δημοσιογραφία και στο Πολιτικό-Οικονομικό Ρεπορτάζ, εργάστηκε από το 1997 μέχρι σήμερα, σχεδόν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Χίου (ηλεκτρονικά και έντυπα).
Οι πιο σταθερές του συνεργασίες υπήρξαν, η Εφημερίδα ”ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ” και οι Ραδιοτηλεοπτικοί Σταθμοί ”ΠΑΤΡΙΔΑ”, ”ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ” και ”ΑΛΗΘΕΙΑ”, πότε σαν Συντάκτης Ειδήσεων και πότε σαν Εικονολήπτης (ενίοτε και τα δυο μαζί).
Στην Τηλεόραση της ”ΑΛΗΘΕΙΑΣ” συμμετέχει ακόμα σήμερα στο ταξιδιωτικό και το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ αρθρογραφεί παράλληλα στην ηλεκτρονική σελίδα του συγκροτήματος alithia.gr
Τώρα εργάζεται στον ”ΠΟΛΙΤΗ” και αρθρογραφεί καθημερινά, καλύπτοντας την Ειδησιογραφική Επικαιρότητα της Χίου στην ηλεκτρονική σελίδα Politischios.gr
Διατήρησε για οκτώ χρόνια κατάστημα με υπηρεσίες ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, στην οδό Δαμαλά στο κέντρο της Χίου, πολύ κοντά στην Απλωταριά, δεσπόζουσας της Οικονομικής Κρίσης.
Είναι διπλωματούχος Κωμμωτής και διπλωματούχος Συνοδός Τουριστών (Tour Leader) και δραστηριοποιείται μερικές φορές και σε αυτούς τους τομείς, ενώ παράλληλα συμμετέχει συχνά σε Ερασιτεχνικά Θέατρα, Χορωδίες και Πολιτιστικά Δρώμενα.
Έχει παρακολουθήσει αμέτρητα Δημοτικά και Νομαρχιακά-Περιφερειακά Συμβούλια, πολλές διαδηλώσεις στους δρόμους, συμπλοκές, φασαρίες (για μονόδρομους, για ΧΥΤΑ, για εργασιακά θέματα κ.ο.κ.)
Ξέρει ότι τα πράγματα δεν γίνονται μόνα τους, αλλά… πιάνεις… και τα κάνεις!…
Έχει εκδώσει την Ποιητική Συλλογή ”ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ” (1995) που αποτελείται από εντυπώσεις και σκέψεις που κατέγραψε στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια.
Έχει τραβήξει βίντεο με χιόνια, φωτιές, καυγάδες και δεξιώσεις… και σε λιμάνια και σε σαλόνια…
Πιστεύει στο Χριστό και στους καλούς ανθρώπους και συμμετέχει ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χίου με Επικεφαλής για Δήμαρχο το Γιάννη Μαλαφή που τον εμπιστεύεται και τον γνωρίζει χρόνια, γνωρίζοντας ότι τα βασικά προβλήματα της Χίου είναι, η ανεργία, το νερό, η υγεία, οι συγκοινωνίες και η στήριξη του τουρισμού… Συμπορεύεται με το Γιάννη Μαλαφή και τον Συνδυασμό του ”Χίος για Όλους” , με την πεποίθηση ότι βρίσκεται στη σωστή μεριά για την προώθηση και πραγματοποίηση έργων και κοινωνικών υποδομών που θα προάγουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την ισότητα, τη στήριξη και την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και του πολιτισμού… και την πραγματική πρόοδο, με επίκεντρο τη συνεργασία, την επικοινωνία, το σεβασμό στη φύση και την καλή ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>