Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της καταστρεπτικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα έγινε επίσημη ενημέρωση για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς, η οποία στην αρχή είχε κάψει ένα μέρος του δάσους. Σύμφωνα με την υπουργό πολιτισμού κα Μενδώνη σε συνέντευξη Τύπου,  επτά κτίρια κάηκαν από τη φωτιά: Η οικία Στουρμ, τα κτίρια τηλεπικοινωνιών, του φροντιστή,  της φρουράς τάφων,  Δασονομείου, του προσωπικού και το διευθυντήριο, κάηκαν στην φωτιά στο Τατόι, όπως ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Διευκρίνισε και ότι “χάσαμε μεγάλο μέρος του δάσους.” 

Δήλωσε ότι  έχει ανατεθεί η μελέτη για τη σωστή αναδάσωση του ιστορικού πυρήνα και στα 1.600 στρέμματα και ευρύτερα στα 6.000 στρέμματα. ” Ένα μέρος του δάσους στον ιστορικό πυρήνα δεν έχει πάθει ζημιές, ενώ το μέρος που έχει υποστεί ζημιές σύντομα θα αναγεννηθεί όπως μας λένε οι ειδικοί. Ως τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη θα γίνουν ανακοινώσεις ομάδας και μελέτης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>