Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάσθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οι 950 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, διεκδικούν να συνεχιστεί η ισχύς των συμβάσεων εργασίας τους και όταν η υπό ιδιωτικοποίηση επιχείρηση μεταβιβαστεί σε νέο ιδιοκτήτη. Οι συμβάσεις που είχαν παραταθεί για ορισμένο διάστημα λήγουν και κινδυνεύουν εκατοντάδες οικογένειες να βρεθούν στο δρόμο.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει, με τροπολογία να προκαταλάβει τη δικαστική απόφαση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι «κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα».

Η ΧΔ και η “Χ” συμπαρίστανται στον αγώνα των εργαζομένων και συντάσσεται με το αίτημά τους για ανανέωση όλων των συμβάσεων. Έχουμε ήδη καταγγείλει τα κυβερνητικά σχέδια από το 2022, τα οποία χάρη στους αγώνες των εργαζομένων έχουν μέχρι τώρα ανασταλεί.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: “Μού πέφτει λόγος, γιατί είναι τα παιδιά μου και είμαι ο πατέρας τους”

Στο πλευρό των εργαζομένων έχουν ταχθεί οι Μητροπόλεις ΦθιώτιδαςΘηβών και Λεβαδείας και Χαλκίδος. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, με έντονο τρόπο έχει επικρίνει όσους αμφισβητούσαν το δκαίωμα της τοπικής Εκκλησίας να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους, με τη φράση:”Μού πέφτει λόγος, γιατί είναι τα παιδιά μου και είμαι ο πατέρας τους ! ”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>