Τα “Wikileaks” αποκαλύπτουν έγγραφο του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ, στο οποίο περιγράφεται σχέδιο εκδίωξης του παλαιστινιακού πληθυσμού της Γάζας και εγκατάστασής του στο βόρειο Σινά, στην Αίγυπτο και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες φιλοδοξούν να καταστήσουν “αποθήκες προσφύγων” στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Το έγγραφο αυτό που δημοσιοποιήθηκε προχτές, έχει ημερομηνία 13.10.2023. ‘Ηδη από τις 15 του μηνός, επικαλούμενος πηγές των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, ο δημοσιογράφος Σίμορ Χερς είχε αποκαλύψει στην ιστοσελίδα του το σχέδιο των Ισραηλινών να “μετεγκαταστήσουν”  τμήμα του Παλαιστινιακού πληθυσμού στην Αίγυπτο, υποδεικνύοντας μάλιστα ακριβή τοποθεσία, για τη δημιουργία καταυλισμού: Περιοχή στο βόρειο Σινά, όπου κατά την ισραηλινή κατοχή από το 1967 έως το 1982, υπήρχε ο ισραηλινός οικισμός “Γιαμίτ”, ο οποίος κατεδαφίστηκε με την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής.    

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύφθηκε, το σχέδιο περιλαμβάνει τα πιο κάτω βήματα:

1. Εντολή στους Παλαιστίνιους αμάχους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα πριν από τις χερσαίες επιχειρήσεις
2. Διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις από βορρά προς νότο της Γάζας

3. Οι δρόμοι διαφυγής στη Ράφα να παραμείνουν καθαροί για να εκδιωχθούν οι Παλαιστίνιοι

4. Ίδρυση καταυλισμών με σκηνές στο βόρειο Σινά και κατασκευή πόλεων για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην Αίγυπτο

Το έγγραφο δημοσιεύτηκε αρχικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Mekomit και η γνησιότητά του επιβεβαιώθηκε από  αξιωματούχο του Υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ. Το γραφείο του Νετανιάχου το αποκάλεσε «έγγραφο ιδεών, παρόμοιο του οποίου προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης και των υπηρεσιών ασφαλείας της».

Σε κάθε περίπτωση, συνομολογείται σαφώς ότι ο ξεριζωμός των Παλαιστινίων της Γάζας περιλαμβάνεται στις υπό εξέταση επιλογές της σιωνιστικής κυβέρνησης. Με πρόσχημα την εξόντωση της Χαμάς και δικαιολογία την προστασία των αμάχων από τις συνέπειες του πολέμου, εξυπηρετείται η σιωνιστική αντίληψη για πλήρη κυριαρχία στην περιοχή της Παλαιστίνης.

Ως «πιθανός τόπος» μετεγκατάστασης Παλαιστινίων, αναφέρεται ακόμα και ο Καναδάς ενώ στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά και στην Ελλάδα, που μαζί με την Ισπανία θα μπορούσαν να υποδεχτούν πρόσφυγες κατά το συντάκτη του εγγράφου.

Απορρίπτεται η επιλογή είτε της αποκατάστασης της εξουσίας της Παλαιστινιακής Αρχής με έδρα τη Δυτική Όχθη ως κυρίαρχης στη Γάζα, είτε ενός τοπικού καθεστώτος. Με το σκεπτικό ότι με αυτές τις λύσεις δεν θα αποτραπούν οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το france24, ο Yoel Guzansky, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι το έγγραφο απειλεί να βλάψει τις σχέσεις τις σχέσεις του Ισραήλ με την Αίγυπτο.

«Το βλέπω είτε ως άγνοια είτε ως κάποιον που θέλει να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις Ισραήλ-Αιγύπτου, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές σε αυτό το στάδιο». Η Αίγυπτος είναι ένας πολύτιμος εταίρος που συνεργάζεται παρασκηνιακά με το Ισραήλ, πρόσθεσε.

ΦΩΤΟ: Η τεράστια έκρηξη το απόγευμα της Τρίτης (31/10) σε καταυλισμό προσφύγων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας (Τζαμπαλίγια) που προκάλεσε πολλά θύματα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Οι Ισραηλινοί αντιτείνουν ότι δεν επιτέθηκαν σε καταυλισμό προσφύγων, αλλά σε «κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς»!

Πηγή: Reporter.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>