ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Του Κωνσταντίνου Μπλάθρα Διευθυντή της “Χ”

Ήταν 6 Αυγούστου του 1945, ανήμερα της Μεταμορφώσεως, όπου το θείον άκτιστο φως της Αγίας Τριάδος φανερώθηκε «καθώς ηδύναντο» στους Μαθητές του Χριστού, όταν όλος ο κόσμος έμεινε άφωνος από την έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα. Θα ακολουθούσε μετά τρεις ημέρες η δεύτερη έκρηξη στο Ναγκασάκι της, ηττημένης ήδη, Ιαπωνίας. Η ατομική βόμβα ήταν ένας Αρμαγεδδών, μία ημέρα κρίσεως που προκάλεσε ο ίδιος ο άνθρωπος με την αντίχριστη αφροσύνη του, σε ένα σχέδιο αληθινά σατανικό. Όσοι λίγοι επιζήσαντες της Χιροσίμα, έλεγαν έπειτα ότι είδαν στον ουρανό ένα εκτυφλωτικό φως που κάλυψε τα πάντα. Δεν ήταν, φευ το ζωοποιόν φως του Χριστού και της Αναστάσεως, που βλέπουν οι Μαθητές και όσοι ανεβαίνουν στο όρος των αρετών, σύμφωνα με την υμνολογία της ημέρας, αλλά το φως του απόλυτου τρόμου και του ανηλεούς θανάτου. Κατά σατανική μάλιστα δολιότητα, το σχέδιο κατασκευής και δοκιμής της ατομικής βόμβας από τις ΗΠΑ –είχε προηγηθεί η ναζιστική Γερμανία, χωρίς να τελεσφορήσει– ονομαζόταν Trinity, Τριάς!

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι απλώς Ιστορία, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι. Στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ προστέθηκε σύντομα η Σοβιετική Ένωση –το κληρονόμησε σήμερα η Ρωσία– η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ, η Βόρεια Κορέα πρόσφατα [δες σχετικό πίνακα], ενώ φιλοδοξούν στον κατάλογο του τρόμου να προστεθούν και νέες «δυνάμεις», όπως το Ιράν… ακόμα και η Τουρκία!

Οι πρόσφατες (3/8), μάλιστα, δηλώσεις του προέδρου Τραμπ για την ανάγκη νέας Συμφωνίας περιορισμού των πυρηνικών όπλων, η οποία θα περιλαμβάνει και την Κίνα, μας θύμισαν ότι από τον Φεβρουάριο οι ΗΠΑ και στη συνέχεια η Ρωσία έχουν αποχωρήσει από την έως τότε ισχύουσα Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίου Βεληνεκούς (INF Treaty), που είχαν συνομολογήσει Ρήγκαν και Γκορμπατσώφ τον Δεκέμβριο του 1987. Συγκεκριμένα, ο κ. Τραμπ είχε ανακοινώσει στις 20 Οκτωβρίου 2018 ότι αποσύρει τη χώρα του από τη Συνθήκη, ισχυριζόμενος ότι η ρωσική πλευρά δεν την τηρούσε.

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν επίσημα τη Συνθήκη την 1η Φεβρουαρίου 2019 και η Ρωσία έκανε το ίδιο την επόμενη ημέρα. [Σημείωση: Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) Treaty. Η Συνθήκη απαγόρευε και αφόπλιζε όλους τους χερσαίους βαλλιστικούς πυραύλους βεληνεκούς 500-1.000 χιλιομέτρων (μικρής-μεσαίας) και 1.000-5.500 χιλιομέτρων (μεσαίας εμβέλειας). Δεν περιελάμβανε, ωστόσο, πυραύλους που εκτοξεύονταν από αέρος ή θαλάσσης.]

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η ισορροπία του τρόμου μεταξύ των πρώην (και νυν;) αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου, που εν μέρει μόνο τηρήθηκε, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία πάει καιρός που αλληλοκατηγορούνται για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων που απαγόρευε η Συμφωνία, με την σημερινή παγκόσμια αναστάτωση που φέρνει η βίαιη Παγκοσμιοποίηση, αλλά και με την ανάδειξη νέων, περισσότερο απρόβλεπτων πιθανόν, πυρηνικών δυνάμεων, έχει διαταραχθεί. Όπως έχει διασαλευθεί προ πολλού και η παγκόσμια τάξη (!), όπως την εγκαθίδρυσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο αιματηρότερος της ανθρώπινης Ιστορίας. Η, ας την πούμε, τάξη αυτή στηρίχθηκε σε όλες τις μεταπολεμικές δεκαετίες στον τρόμο που προκάλεσε εκείνη η ημέρα, η 6η και στη συνέχεια η 9η Αυγούστου του 1945. Αλλά στα χρόνια που μπήκαμε μοιάζει ακόμα και ο τρόμος να μην έχει πλέον καμία σημασία, αφού η ανθρωπότητα έχει εθιστεί σε αυτόν, χάρις και σε έναν καλά διευθυνόμενο μηδενισμό που εντέχνως εκπορεύεται από τα παγκόσμια κέντρα αυτής της «τάξης» και καλά κρατεί. Μοιάζει σαν όλη η ανθρωπότητα να έχει προσχωρήσει στην (παρ) αφροσύνη του «φάγωμεν, πίωμεν…», λες κι ο κόσμος θα τελειώσει μαζί με εμάς. Λες κι η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι είναι κάτι που δεν μας αφορά πια.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπερασμάτά του. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και εάν επιτευχθεί μια κάποια συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας, όπως αισιοδοξεί ο Τραμπ, οι πυρηνικές κεφαλές δεν θα πάψουν να απειλούν ακόμα «και με καθολική καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού και ίσως ακόμα και του πλανήτη μας», όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, αιτιώμενος τις ΗΠΑ για την αθέτηση των συμφωνηθέντων. Οι περιφερειακές πυρηνικές δυνάμεις τείνουν να αυξάνονται και ο παραλογισμός ενός τέτοιου όπλου απόλυτης καταστροφής επίσης. Η μόνη λύση –ουτοπική με βάση τα τωρινά δεδομένα– είναι ο πλήρης πυρηνικός αφοπλισμός και η εγκατάλειψη αυτού του, ναζιστικής έμπνευσης, σχεδίου παγκόσμιας ολοσχερούς καταστροφής.

Και ένα μικρό σχόλιο για το κλίμα

Μετά από όλη αυτή την παράνοια της απειλούμενης πυρηνικής καταστροφής μοιάζει κωμική η παγκόσμια καμπάνια –εκπορευόμενη, ιδιοτελώς ως φαίνεται και με μάλλον ανύπαρκτη επιστημονική τεκμηρίωση, από τις ανεπτυγμένες βιομηχανίες του Πλανήτη–, το καινούργιο κοσκινάκι των παγκόσμιων ΜΜΕ για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Για περισσότερα επιφυλασσόμαστε. Μόνο να σημειώσω ότι από την «ευαισθητοποίηση» αυτή απουσιάζουν οι μεγάλες οικολογικές καταστροφές που ήδη ζώνουν τη γη μας, η απομείωση των δασών, η ασυλλόγιστη χρήση του πλαστικού, η υπεραλίευση, η εξάντληση όλων –κυριολεκτικά– των πόρων του Πλανήτη. Και ξέρετε κάτι; Παρά την απαραδειγμάτιστη μεγαλαυχία του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος κοκορεύεται ότι ακόμα και τη φύση του μπορεί να αλλάξει, οι νόμοι αλλαγής του κλίματος της γης παραμένουν άγνωστοι! Αυτή είναι η καθημερινή αλήθεια. Δεν έχουμε κανένα λόγο να κρύψουμε δε, ότι σύμφωνα με τα όσα η πίστη μας διδάσκει, οι νόμοι αυτοί και οι αλλαγές τους δεν είναι άμοιροι των πνευματικών νόμων, η παράβαση των οποίων στοίχησαν κάποτε στον άνθρωπο τον Παράδεισο και η συνεχόμενη και συστηματική παραβίασή τους σήμερα απειλούν την ανθρωπότητα με έναν παγκόσμιο Αρμαγεδδόνα.

Πρωτοσέλιδο “Χριστιανικής” 8.8.2019 

ΦΩΤΟ: Η Χιροσίμα μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας το 1945 (Reuters)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>