Παρά τις απουσίες λόγω των θερινών διακοπών, έγινε με επιτυχία η εκδήλωση μνήμης του νεομάρτυρα Αλεξάνδρου Σμορέλ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Μαρούσι σήμερα Κυριακή, με την ευλογία και υπό την αιγίδα του Σεβ.  Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία ¨Λειτουργία, κατά την οποία έκανε μνεία για τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο στο εκκλησίασμα.

Ακολούθησε παρουσίαση στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού από τον Γιάννη Ζερβό, εκ μέρους της εφημερίδας ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ. Προβλήθηκαν διαφάνειες σχετικές με τον βίο του νεομάρτυρα και παρουσιάστηκε, η δράση της οργάνωσης “Λευκό Ρόδο”, συνιδρυτής του οποίου ήταν ο Αλέξανδρος Σμορέλ. μαζί με άλλους νέους συμφοιτητές του της Ιατρικής Σχολής του Μονάχου. Αναδείχθηκαν και άγνωστες πτυχές από τις αντιχριστιανικές διώξεις του ναζιστικού καθεστώτος, που δεν είναι σήμερα ευρύτερα γνωστές.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>