«Λαυρέντη μου πολυαγαπημένε. Να χεις καλό ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων. Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν. Καλή αντάμωση ρεεε. Βασίλης» 

Έτσι αποχαιρέτησε τον -αιφνιδιαστικά μεταστάντα το πρωί της Δευτέρας-συνθέτη και ερμηνευτη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο facebook ο φίλος και συνάδελφός του Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ο θάνατος του δημοφιλούς καλλιτέχνη επήλθε από ανακοπή καρδιάς στον Πτελεό Μαγνησίας, όπου ξεκουραζόταν, ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα συναυλίας του στο Ηρώδειο.

Γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από νέος ασχολήθηκε με τη μουσική, ενώ έκανε διάφορες χειρωνακτικές εργασίες.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία τραγουδούσε αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά».

Το 1976 δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα “P.L.J. Band”. Κατά σύμπτωση, ο πρώτος του δίσκος με αγγλικό στίχο και τίτλο “Gaspar” με το ως άνω συγκρότημα, κυκλοφόρησε από δισκογραφική εταιρία όπου είχε εργαστεί προηγουμένως εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη.

Το 1983 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, που σε «Τερμίτες», προφανώς παραπέμποντας στους στους Beatles (σκαθάρια).

Το 1989 ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής, αναδεικνύοντας ένα δικό του ξεχωριστό ύφος που συνδυάζει επιδράσεις από τη ροκ και την πλούσια ελληνική μουσική παράδοση. Καθιερώθηκε και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός, ιδίως στο νεανικό κοινό. Συνεργάστηκε δισκογραφικά και σε συναυλίες με τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες.

“Πιστεύω σε έναν Θεό, Πατέρα Παντοκράτορα”

Δύο χρόνια πριν, είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη μετά θάνατον ζωή:

«Είμαι θρήσκος. Πιστεύω σε έναν Θεό Πατέρα Παντοκράτορα. Πιστεύω πως- κάτι υπάρχει, πως δεν μπορεί η ζωή να είναι μόνον αυτή! Γιατί αν υπάρχει μόνον η ύλη, είναι μια τρομερή κουταμάρα, μια… αλητεία. Αν έχει δημιουργηθεί αυτή η ζωή από μια σύμπτωση για να καταλήγουμε ξανά ότι μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό, δεν έχει νόημα. Τότε, δυστυχώς, λυπάμαι που βρέθηκα σ’αυτή τη ζωή» .

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου ώρα 15.30.

Συλλυπητήρια από τη Χ.Δ. και τη “Χ”

Η ΧΔ και η εφημερίδα μας εκφράζουν τη λύπη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του. Η μνήμη του θα παραμένει ζωντανή μέσα από τα τραγούδια του.Ο Θεός ας τον αναπαύει.

ΦΩΤΟ: irafina.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>