Η Χ.Δ. και η “Χ” εκφράζουν τη λύπη τους για την εκδημία του αδ. Κώστα Χατζηθεοδωρίδη, ενός από τους πρωτοπόρους που αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς για την υπόθεση της ΧΔ και της “Χ”. Χάρη σ’ εκείνον και πολλούς άλλους αδελφούς, μπορούμε σήμερα και συνεχίζουμε.

Παλαίμαχο και δραστήριο στέλεχος της Χ.Δ., Ο εν Χριστώ αδελφός Κωνσταντίνος Χατζηθεοδωρίδης εξεδήμησε είς Κύριον, στις 20 Φεβρουαρίου 2022, σε ηλικία 88 ετών. Ο αδ. Κώστας από νεαρή ηλικία είχε μεταναστεύσει στη Δυτική Γερμανία , όπου και ανάπτυξε πλούσια δράση, ως μέλος της Οργάνωσης της Χ.Δ. στη Στουτγάρδη. Είχε πάρει μέρος στα πρώτα μεταδικτατορικά Συνέδρια του Κινήματός μας και διακρινόταν για τη βαθειά πίστη του στο Χριστό και στο Κοινωνικό Μήνυμα του Ευαγγελίου με ιδιαίτερη αγωνιστική δράση για το αίτημα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ειρήνης. Αγνός, ανιδιοτελής και άνθρωπος της προσφοράς βρίσκεται σήμερα κοντά στον μεγάλο έρωτα του, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Το Κίνημα της Χ.Δ. και η «Χ» εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχονται στον εκλιπόντα αδελφό καλό Παράδεισο. Αιωνία η μνήμη αυτού.

Έγραψε ο αδ. Γιάννης Παπαδόπουλος για τον εκλιπόντα:       

Ο εν Χριστώ αδελφός Κώστας Χατζηθεοδωρίδης έφυγε από την πρόσκαιρη ζωή στις 20 Φεβρουαρίου σε ηλικία 88 ετών. Βρίσκεται πια στην αγκαλιά του Θεού μας που είναι κύριος της ζωής και του θανάτου.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του μακαριστού, Καλλιόπη, την κόρη, τον γαμπρό και τα τρία εγγόνια του. Αιωνία η μνήμη του. Με τον αγαπητό Κώστα βρεθήκαμε στη Στουτγάρδη της δυτικής Γερμανίας ως εργάτες. Ο Κώστας γρήγορα έμαθε την Γερμανική γλώσσα και έγινε διερμηνέας μεταξύ των γερμανικών Υπηρεσιών και των Ελλήνων μεταναστών κατά τα έτη 1965 –1975. Με την πρώτη μου γνωριμία μαζί του, του έδωσα την
εφημερίδα “;Χριστιανική Δημοκρατία” και τα βιβλία του μακαριστού Νίκου Ψαρουδάκη. Αφού τα διάβασε, σε λίγες μέρες με βρίσκει και μου λέει: είμαι μαζί σας.

Σε λίγο χρόνο κάναμε γνωστή την εφημερίδα “Χριστιανική Δημοκρατία” σε όλη την Ελληνική κοινότητα με θεαματικά αποτελέσματα, στην κυκλοφορία των εντύπων μας και την οικονομική στήριξη της από τους Έλληνες μετανάστες της περιοχής. Οι μόνοι που ανησύχησαν ήταν οι λίγοι της ελληνικής χούντας. Ο αδελφός Κώστας βοήθησε την υπόθεση της “Χριστιανικής Δημοκρατίας” ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ.

Με τιμή
Γιάννης Παπαδόπουλος
Μυρσίνη Γρεβενών
4 Μαρτίου 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>