“Μερικά από τα μεγαλύτερα καταγεγραμμένα ελλείμματα στον προϋπολογισμό. Η μεγαλύτερη ύφεση από τότε που γίνονται στατιστικές. Αδιαφορία εκ πεποιθήσεως. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι άλλο που να απέκλειε κάποιον από τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κοινής Τράπεζας. Κι όμως, αυτά είναι τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Κριστίν Λαγκάρντ όσο κατείχε δημόσια αξιώματα…”

Αυτή είναι η άποψη του άρθρογράφου της βρετανικής εφημερίδας “Τέλεγκραφ” (3.7.2019) στο άρθρο του με τίτλο ” Η τοποθέτηση της Κριστίν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ θα οδηγήσει την Ευρωζώνη στην καταστροφή”

Βασικό του επιχείρημα είναι ότι η Λαγκάρντ αγνοεί τη νομισματική πολιτική θα εμμένει στην εφαρμογή των κανόνων της νεοφιλελεύθερης “Ορθοδοξίας” που καθιστούν το ευρώ δυσλειτουργικό, σε αντίθεση με τον απερχόμενο Μάριο Μάριο Ντράγκι, πουως γνώστης της νομισματικής πολιτικής, επιχείρησε να παρακάμψει τους κανόνες αυτούς, έστω και έμμεσα και με όποιον τρόπο μπορούσε, ιδίως όσον αφορά τη χρηματοδότηση των οικονομιών των κρατών-μελών, η απαγόρευση της οποίας είναι βασικό “δόγμα”. της κρατούσας αντίληψης και απαγορεύεται ρητά.

Επαινείται ο Ντράγκι διότι “έκανε την ΕΚΤ θεσμό με πραγματική εξουσία, “βάζοντας με το μαστίγιο τις εθνικές κυβερνήσεις στη σειρά και εξημερώνοντας τις αγορές ομολόγων” .

Και η Ελλάδα έχει αποτελέσει θύμα των χονδροειδών σφαλμάτων της κας Λαγκάρντ και των υφισταμένων της, ενώ ταυτόχρονα αποκλείστηκε από θετικά μέτρα του Ντράγκι όπως η ποσοτική χαλάρωση. Ο τελευταίος ελέγχεται ιδιαίτερα διότι πρωταγωνίστησε στις τιμωρητικές πρακτικές και στις  εκβιαστικές μεθοδεύσεις εις βάρος της χώρας μας, καταχρώμενος κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής που είχε εκχωρηθεί στην ΕΚΤ από τη χώρα μας και προκαλώντας οικονομική ασφυξία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>