Στην Iνδία, στο κρατίδιο του Chhattisgarh, μήνες κοινωνικού μποϋκοτάζ διώξεων και αποκλεισμών κατέληξαν σ’ ένα κύμα βίας εναντίον των χριστιανών.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2023, μέσα σε ακραίο χειμωνιάτικο ψύχος περισσότεροι από 500 Χριστιανοί απο μια εικοσάδα χωριών του κρατιδίου εκδιώχθηκαν απο τα χωριά τους και τα σπίτια τους καταστράφηκαν.

 

Έξαρση της βίας

Οι αντιχριστιανοί εξτρεμιστές κακοποιήσας τους ανθρώπους που μεταστράφηκαν στον χριστιανισμό τους τελευταίους μήνες για να τους αναγκάσουν να επανέλθουν στον Ινδουισμό. Οι ιερείς, πάστορες, κατηγορήθηκαν οτι κατηχούσαν με βία οικογένειες χωρικών και οτι τους προσελκύουν στο χριστιανισμό με ψεύτικες υποσχέσεις. Οι εκκλησιές τους έγιναν τόποι βανδαλισμού και ερημώθηκαν.

Οι χριστιανοί των περιοχών αυτών επιβεβαιώνουν οτι οι εθνικιστές ειναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την έξαρση βίας. Ζούμε εδώ και γενιές σ’ αυτά τα χωριά, χωρίς διακρίσεις και ασκώντας ειρηνικά την θρησκεία μας. Αλλά τα τοπικά στελέχη των εθνικιστικών κομμάτων ωθούν τους χωρικούς να μας απειλούν και να ασκούν βία επάνω μας καταστρέφοντας τις σοδειές μας και κλέβοντας τα προϊόντα μας, ενώ ταυτόχρονα το μποϋκοτάρισμα των προϊόντων μας. Οι γυναίκες και τα παιδιά μας έγιναν στόχος χυδαίων προσβολών και στερήθηκαν τα θεμελιώδη τους δικαιώματα.

 

Πηγή: Ιστοσελίδα της γαλλικής μη κυβερνητικής οργανωσης Portes Ouvertes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>