• ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛOΓΕΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

του Ζώη Μεταξά

Σε λίγες μέρες (9 Ιουνίου) διενεργούνται εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι από τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων ετών.
Προβλέπεται η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη να υποστεί μείωση που μπορεί να φέρει εκπλήξεις, παρά τα ψεύδη, τον ασύστολο και χωρίς ηθικό φραγμό χρηματισμό όλων των μέσων ενημέρωσης, ηλεκτρονικών και εντύπων, που κάθε μέρα κάνουν πλύση εγκεφάλου, στην προσπάθεια να μεταβάλλουν το σκοτάδι σε φως.
Πολλά είναι τα εγκλήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά αυτό να «μπουκώνει» τα Μ.Μ.Ε. των καναλαρχών με χρήματα του εργαζομένου ελληνικού λαού, είναι από τα μεγαλύτερα και επαχθέστερα, δια τα οποία πρέπει να δώσει λόγο!
Παρά τη δικτατορική παραπληροφόρηση ο Μητσοτάκης θα έχει φθορά, η οποία μπορεί ν’ αλλάξει το όλο πολιτικό σκηνικό. Μπορεί να οδηγηθούμε σύντομα σε εθνικές εκλογές με ακραίο τον κίνδυνο αστάθειας και ακυβερνησίας.
Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, το βραχυπρόθεσμο μέλλον της Χώρας είναι θολό μέχρι σκοτεινό, καθώς από πουθενά δεν φαίνεται φως.
Η όλη αυτή ατμόσφαιρα έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία των Νεοελλήνων η οποία συνακόλουθα έχει επιπτώσεις στη δημιουργία, στην πρόοδο, στο δημογραφικό, στη γνήσια χαρά της ζωής.
Η παρακμή της σύγχρονης Ελλάδος είναι διάχυτη. Έχει εισχωρήσει μέχρι το μεδούλι της, καθώς είμαστε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης προβολής του κακού.
Η Ελλάδα ξεπερνά, στην πάσης φύσεως παρακμή, και αυτές της χώρες που τις θεωρούσαμε υπερβολικά «καινοτόμες» σε νομοσχέδια, με κύριο χαρακτηριστικό τους την αποκοπή από την παράδοση.
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού απέτυχε να φέρει την θρυλούμενη αληθινή ανάπτυξη, έφερε την άλλη «ανάπτυξη» εθνοκτόνων νόμων που σύρουν τη Χώρα στα τάρταρα.
Ήθελε σε κάτι να «πρωτεύσει» και αυτό είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων και να διαφημισθεί διεθνώς ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη Ορθόδοξη Χώρα που επιβάλλει τέτοιο εξαμβλωματικό νόμο!
Η ημέρα της ψήφισης του νόμου αυτού είναι ημέρα αποφράδα και θα έχει τραγικές συνέπειες, για τον τόπο. Όπως γράψαμε, ο Μητσοτάκης με τον νόμο, αυτό υπέγραψε την αρχή του τέλους του! Η ψήφιση του νόμου αυτού άνοιξε το δρόμο πολλών προθύμων να προβάλλουν τη διαστροφή.

Ο «φυτευμένος» από την Αμερική Κασσελάκης γίνεται το πρόσωπο της ημέρας σ’ όλα τα κανάλια.
Με μαεστρία, με την καθοδήγηση των επικοινωνιολόγων του και με απύθμενο θράσος, προσπαθεί να διασκεδάσει την ανεξίτηλη κακή εντύπωση της περίπτωσής του. Έτσι επισκέπτεται ναούς, Μητροπολίτες, Πατριαρχεία και παντού τον υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες, σαν να μη συμβαίνει τίποτε! Έτσι στην πράξη καταπατείται το Ευαγγέλιο.
Αλλά ας μην απογοητευόμαστε. Παρά την συμπεριφορά των ανθρώπων οι πνευματικοί νόμοι λειτουργούν νομοτελειακά και είναι αδύνατο ο οποιοσδήποτε τούς παραβεί να μην έχει τις ανάλογες συνέπειες.

Τεράστια προβλήματα

Πέραν των παραπάνω, τεράστια προβλήματα συσσωρεύονται: Η ακρίβεια, οι φόροι, ιδιαίτερα ο κεφαλικός φόρος του Φ.Π.Α., το θάψιμο της αλήθειας των Τεμπών, η έξαρση νεανικής βίας και γυναικοκτονίας (η νέα βαρβαρότητα), η διάλυση της Παιδείας και Υγείας, τα απλησίαστα ενοίκια, τα «κόκκινα» δάνεια, οι μυστικές συζητήσεις με την Τουρκία κ.λπ., είναι μέρος των συσσωρευμένων προβλημάτων.
Η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδος είναι απογοητευτική. Γίναμε παράδειγμα προς αποφυγήν. Την πραγματικότητα αυτή την αξιοποιούν οι δολεροί γείτονές μας και δεν χάνουν ευκαιρία να μας διασείρουν. Ο  Ράμα μάς εξευτελίζει ακόμη και εδώ στην Αθήνα. Η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους παράνομων διεκδικήσεων εις απάντηση του εθελόδουλου πρωθυπουργού μας.
Οι Σκοπιανοί μας χλευάζουν καταργώντας και αυτή την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Άγκυρα ελπίδας στον Χριστό!

Όπως βλέπουμε, αδελφέ συνέλληνα, βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν αγωνιστές που ακόμη κρατάνε Θερμοπύλες. Ελπίζουμε σ’ αυτούς, αλλά δεν είναι το πάν. Πάνω απ’ όλα μαζί με τον ουκ άνευ απαραίτητο αγώνα μας να ρίξουμε τη σωτήρια άγκυρα της ελπίδας μας στον Χριστό. Ας ξανακούσουμε τον λόγο του Θεού δια του Αγίου Παϊσίου: «Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε. Ούτε τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Μη στενοχωριέστε, η Ελλάδα δεν πρόκειται να χαθεί, διότι είναι προπύργιο της Ορθοδοξίας. Αν ήταν στα χέρια των πολιτικών θα είχε σβήσει. Ευτυχώς είναι τα χέρια του Θεού, ο Οποίος την προστατεύει σκανδαλωδώς».
Τα λόγια αυτά συμπυκνώνουν την αλήθεια για το άμεσο μέλλον.
Είπε ακόμη θα περάσουμε γερό τράνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθουν και θα περάσουμε δεινά. Κύρια προτεραιότητα είναι να ετοιμάσουμε την ψυχή μας για να αντιμετωπίσουμε τα επερχόμενα.
Είναι ότι καλύτερο, ρεαλιστικότερο, εφικτό μπορούμε να συμβουλέψουμε.

Χριστιανική 30 Μαΐου 2024.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>