Καλά είχαμε ησυχάσει τόσο καιρό, ωστόσο τα ζητήματα που «ταλάνιζαν» την ελληνική κοινωνία επί κρίσης Κόβιντ ξεβράστηκαν στην επιφάνεια. Ένα σημαντικό νέο ήταν ότι προ ημερών ο φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση του εμβολίου της κατά του Κόβιντ. Το γεγονός αυτό πυροδότησε συζητήσεις σε μέσα αλλά και πολιτικές τοποθετήσεις.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος, στέλεχος της «Νέας Αριστεράς», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν ήταν σωστό να προβάλλεται η αντίθεση εμβολίων-φαρμάκων κατά του Κόβιντ, διότι παράγονται από τις ίδιες εταιρείες! Επιπλέον, ότι η αντίθεση στα εμβόλια του Κόβιντ ήταν «προνομιακό πεδίο της ακροδεξιάς».
Επιπλέον, ο καθηγητής Γεροτζιάφας, μέλος πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Kontra που πρωτοπροβλήθηκε στις 10 Μαΐου, επέπληξε ακόμη και την… ύπαρξη τέτοιων συζητήσεων, διότι, όπως ισχυρίστηκε, «είναι απίθανο και απροσδόκητο» και ότι «κανείς στον κόσμο δεν ασχολείται ούτε με το εμβόλιο ούτε με την πανδημία». Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι δεν προκαλούσε το εν λόγω προϊόν θρομβώσεις, αλλά πυροδοτούσε μια «προϋπάρχουσα διεργασία». Αυτά τα έγραφε ο κ. Γεροτζιάφας ήδη το 2021, ωστόσο μια –όχι επιστημονική αλλά- δημοσιογραφική έρευνα θα μας αποκάλυπτε ότι η ίδια η εταιρεία που το παράγει έχει παραδεχτεί πλέον ότι υπήρχαν «πολύ σπάνιες περίπτώσεις» που το εμβόλιο που ανέπτυξε «προκαλούσε» θρομβώσεις. Λέγοντας «πολύ σπάνιες», εννοούνται λιγότερες από 1 στις 10000, αν και ο εν λόγω καθηγητής τις αύξησε στις… 1 στις 200000! Σημειωτέον, πάντα μιλάμε για τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από τους ανθρώπους που υπέστησαν τις εν λόγω επιπτώσεις. Η στήλη γνωρίζει πολλούς
ανθρώπους που είχαν πολύ βαριές παρενέργειες από εμβόλια Κόβιντ, αλλά κανέναν που να γνώριζε ή να μπόρεσε τελικά να κάνει τη σχετική διαδικασία στον (αδιάφορο) ΕΟΦ!
Επιπλέον, ο κ. Ηλιόπουλος έχει προφανώς λάθος συλλογιστική: ένα εμβόλιο που προορίζεται για μαζική κατανάλωση αποφέρει μια κερδοφορία τάξεως μεγέθους υψηλότερη από ένα φάρμακο που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο σε όσους νοσήσουν βαριά. Στη χώρα μας, έφτασαν ελάχιστες δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων και άνθρωποι που ανήκαν στις λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες» αφέθηκαν ουσιαστικά να πεθάνουν, εφόσον τα εμβόλια συχνά δε μπόρεσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Και ακόμη, υπήρξε αξιοσημείωτο μέρος της αριστεράς –αλλά και τμήμα του αναρχικού χώρου- που αντέδρασε με τον εμβολιομονισμό. Οι συγκεκριμένοι χώροι ήξεραν αρκετά καλά το τι είναι «εταιρική επιστήμη» ή «επίσημη
επιστήμη» και πώς διαφοροποιείται από την όντως επιστήμη, όπως και για την κορυφαία σε επίπεδο βιομηχανίας διαπλοκή των φαρμακευτικών εταιρειών με την πολιτική.
Τέλος, το ζήτημα των εμβολίων COVID και μάλιστα των παρενεργειών (COVID vaccine injury) ανακινήθηκε πολύ πρόσφατα από μια από τις ναυαρχίδες του αμερικανικού κατεστημένου των Δημοκρατικών, τους New York Times! Στις 3 Μαΐου, δημοσιεύτηκε μακροσκελές άρθρο με χαρακτηριστικό τίτλο: «Χιλιάδες θεωρούν ότι τα εμβόλια Κόβιντ τους έβλαψαν. Ακούει κανείς;»
Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση ενός δημοσιογράφου του CNN, του Κρις Κουόμο. Ο Κουόμο το 2021 έλεγε στην εκπομπή του ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας του δεν είναι οι τύραννοι ανά τον κόσμο, αλλά… ο συμπατριώτης του, επειδή δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί. Σήμερα, ο Κρις Κουόμο βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω πολλαπλών παρενεργειών- μεταξύ τους και «τάσεις» θρόμβωσης. Ο Κουόμο κάλεσε στην εκπομπή του έναν «εμβολιο-τραυματισμένο» Αμερικανό νοσηλευτή και διαπίστωσε ότι στις ΉΠΑ το ζήτημα έγινε κατεξοχήν «πολιτικό».
Σε κάθε περίπτωση, έστω και τώρα, πρέπει να πούμε πως όσοι τόλμησαν να πουν παρόμοια πράγματα τα προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίστηκαν τρισάθλια: περίπου όπως ο Γαλιλαίος Γαλιλέι από το Βατικανό- η διαφωνία τους άλλωστε δεν ήταν θρησκευτική αλλά, όπως λένε οι πηγές, καθαρά επιστημονική.

“Χριστιανική” 16 Μαΐου 2024. Μόνιμη στήλη “Φιλαλήθειες”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>