Με αφορμή  ένα χρόνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τάσεις κλιμάκωσης και το κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης της αντιπολεμικής απαίτησης των λαών για ειρήνη, η Πρωτοβουλία κατά του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 6.30 μ.μ. στην  Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στην Αθήνα, εκδήλωση-συζήτηση.  
Από τους προγραμματισμένους ομιλητές ο κ. Βαγγέλης Πισσίας, δρ οικονομικών σχέσεων και ομότιμος καθηγητής  Πανεπιστημίου δεν μπόρεσε να παραστεί και απέστειλε κείμενο, το οποίο διαβάστηκε
Στη συνέχεια μίλησαν οι
Γιάννης Ζερβός, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Χριστιανική” και
Κώστας Δημητριάδης, μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας “Δρόμος της Αριστεράς”
Ακολούθως, τοποθετήθηκαν οι Βασίλης Μπαμπίλης (ΕΧΕ/ Επάλξεις), Θεόδωρος Παντούλας (Δημοκρατική Αναγέννηση) και Βαγγέλης Παπαγιαννόπουλος (Πολιτική Πρωτοβουλία) που επίσης μετέχουν στην Πρωτοβουλία και ακολούθησε συζήτηση.
Συντόνισε ο Κώστας Καμαριάρης.
Η εκδήλωση αποτέλεσε ελπιδοφόρο ξεκίνημα της από καιρό οφειλόμενης αντίδρασης στον καταστρεπτικό πόλεμο της Ουκρανίας. Έναν “πόλεμο δι’ αντιπροσώπων” που κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε παγκόσμιο και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Να μπει ένα τέλος στην στρατιωτικοποίηση των λαών της Ευρώπης με πρόσχημα τον πόλεμο αυτόν και να απεμπλακεί από αυτόν η χώρα μας. Η ειρήνευση στην Ουκρανία  είναι εφικτή στη βάση του πλαισίου των συμφωνιών του Μινσκ, με την παροχή ευρείας αυτονομίας στους ρωσόφωνους σε μια Ουκρανία ουδέτερη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>