Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή. Με αυτή την έννοια, το νερό είναι πολύτιμο δώρο Θεού, που ο άνθρωπος οφείλει να διαφυλάσσει και να διαχειρίζεται σωστά.

Το νερό που αγιάζεται σε ανάμνηση του βαπτίσματος του Χριστού και χρησιμοποιείται στο άγιο Βάπτισμα των Χριστιανών.

Και σ’ αυτό όμως θέλουν να επιβάλουν πλήρη εμπορευματοποίηση οι θιασώτες της κερδοσκοπίας.

Σε συνέντευξή του για το ντοκιμαντέρ “We Feed the World”, ο πρόεδρος της Nestlé, Peter Brabeck, δήλωσε ότι ” “Η ιδέα ότι το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, προέρχεται από εξτρεμιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις”, και ότι “το νερό όπως κάθε άλλο διατροφικό αγαθό θα πρέπει να έχει αγοραστική αξία”…..
Με δεδομένο ότι η Nestlé είναι ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής νερού στον κόσμο, έρχεται να υποστηρίξει ότι αν και το νερό είναι η πολυτιμότερη πρώτη ύλη του πλανήτη, η ιδιωτικοποίησή του είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις τη δικαιότερη διανομή του….

Σε σχέση με την “αγοραστική αξία” του νερού, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην Επιτροπή Υδάτινων πόρων της Βουλής τόνισε: “Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα.”  Όταν δε κλήθηκε από την πρόεδρο να εξηγήσει τι εννοεί με την τιμολόγηση του νερού είπε: “Πρέπει να εξηγήσουμε γιατί το νερό πρέπει να έχει τη σωστή τιμή”.

Απομένει, σε επόμενο στάδιο, να τιμολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>