Αύριο Πέμπτη μεσημέρι στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων δικάζονται κατηγορούμενοι για “αδικήματα” παρεμπόδισης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δέκα τρεις αγωνιστές του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ο πρώην Υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι Παπαδόπουλος Λεωνίδας, Μπούρας Απόστολος, Αλεξόπουλος Ανδρέας, Ρίζος Αναστάσιος, Δημητρόπουλος Ιωάννης, Φωτίου Δημήτριος, Αφοξενίδου Μαρία, Κουμενιάς Δημήτριος, Παπαδοπούλου Μαρία, Δαμουλής Ιωάννης, Λεωτσάκος Ευστάθιος, Κιουμουρέζη Ελένη.  

Κατηγορούνται για δήθεν παραβίαση των άρθρων του Π.Κ 1, 14, 16, 17, 18, 26, εδ 27 παρ. 1, 45, 94, 189, Παρ 3-1 και 309-308 (Γ. 4619/19), με δίωξη που ξεκίνησε επί προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του “Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών. Τον ερχόμενο Οκτώβριο ακολουθεί νέα παρόμοια δίκη.

Εδώ τίθεται το ερώτημα, για ποιο λόγο η παρεμπόδιση των πλειστηριασμών προσβάλλει το Δημοκρατικό Πολίτευμα, ώστε να ασχολείται ειδικός κλάδος της Αστυνομίας. Φαίνεται ότι όπως στα θεοκρατικά μωαμεθανικά καθεστώτα υπάρχει ειδική αστυνομία ηθών για την εφαρμογή του “ιερού νόμου” της σαρία, απαιτείται ειδικός κλάδος για την προστασία των “ιεροπραξιών” της θρησκείας του Μαμωνά, της οποίας είναι “λειτουργοί” οι λογιστές των Βρυξελών και του Βερολίνου. Γι’ αυτούς, η προστασία της πρώτης κατοικίας  αποτελεί “έγκλημα καθοσιώσεως” κατά της χρηματοκρατίας.

Η ΧΔ και η “Χ” συμπαραστέκονται στους διωκόμενους αγωνιστές. Ζητούμε την παύση των διώξεων, αλλά και την ολοκληρωμένη προστασία της πρώτης κατοικίας, σε συνδυασμό με την κατάργηση των αλλαγών του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που επιβλήθηκαν από τους δανειστές το 2016 και διευκολύνουν τους πλειστηριασμούς.

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>