Οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία ξεπερνούν τις 150, με τον τελικό απολογισμό να κινδυνεύει να φθάσει πολύ ψηλότερα, αφού οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους χίλιους. Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες στη βορειοδυτική Γερμανία είναι πρωτοφανείς, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στερούνται βασικές ανάγκες: στέγαση, ύδρευση, ηλεκτρικό ρεύμα.

Όλα αυτά αφήνουν περιθώρια ευθυμίας στον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και υποψήφιο καγκελάριο των αποκαλούμενων “χριστιανικών”  κομμάτων για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου Άρμιν Λάσετ, ο οποίος συλλαμβάνεται από “αδιάκριτο” βίντεο να χαριεντίζεται και να γελάει, την ώρα που  ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές στην περιοχή.

Εκφράζουμε κι εμείς, η ΧΔ και η εφημερίδα της, η “Χριστιανική” τη θλίψη μας για τις ζωές που χάθηκαν, αλλά και για τις τεράστιες υλικές καταστροφές που επηρεάζουν δεκάδες χιλιάδες κόσμο στη Γερμανία, αλλά και στο Βέλγιο και στην Ολλανδία.    

Εκτός από τη Γερμανία έχουν πληγεί και περιοχές του Βελγίου με 20 νεκρούς και της Ολλανδίας. Στην τελευταία αυτή περίπτωση η αποστράγγιση των υδάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού μέρος του εδάφους της χώρας είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μετά τα δυσμενή σχόλια που προκάλεσε, ο Λάσετ ζήτησε συγγνώμη για τη στάση του: 

«Ευχαριστώ τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο για την επίσκεψή του. Η μοίρα των πληγέντων αγγίζει τις καρδιές μας(…). Λυπάμαι εξίσου και για την εντύπωση που δημιουργήθηκε μέσω μιας συνομιλίας. Αυτό ήταν ακατάλληλο και λυπάμαι», έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο υποψήφιος Καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κακές στιγμές. Ο χρόνος θα δείξει εάν στην προκειμένη περίπτωση επρόκειτο για στιγμιαία αδυναμία ή αθέλητη αποκάλυψη του αληθινού προσώπου της διαρκούς αναλγησίας. Μια αναλγησία στην οποία μας έχουν συνηθίσει η ιθύνουσα τάξη και το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας. Μιας χώρας που επί δεκαετίες πλουτίζει ως κράτος, την ίδια στιγμή που υποβαθμίζονται οι συνθήκες ζωής όλο και περισσότερων λαϊκών στρωμάτων, με το πλουσιότερο 1% να επωφελείται από τα θηριώδη πλεονάσματα. .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>