Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «τα 75 χρόνια από την απέλαση των Τσάμηδων» από τον Ρουμάνο ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Sogor Csaba στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταγγέλλει αυτές τις “απαράδεκτες ενέργειες που συστηματικά εγείρουν ζητήματα “μειονοτήτων” τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και τους αλυτρωτισμούς στους λαούς, τη λογική του “διαίρει και βασίλευε” και την αμφισβήτηση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην περιοχή των Βαλκανίων”.

Σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι επισημαίνει “τις τεράστιες ευθύνες του Ευρωκοινοβουλίου για τη φιλοξενία τέτοιου είδους απαράδεκτων εκδηλώσεων, αλλά και συνολικά της ΕΕ που με τοποθετήσεις αξιωματούχων της έχει κάνει λόγο “για ύπαρξη ‘τσάμικου’ ζητήματος το οποίο είναι “διμερές ζήτημα που εκκρεμεί” στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας”

ΦΩΤΟ: Ο Ευρωβουλευτής Sogor Csaba του κόμματος “Δημοκρατική Ένωση Ούγγρων στη Ρουμανία” προέρχεται από την ουγγρική μειονότητα της Ρουμανίας στην Τρανσιλβανία, στους κόλπους της οποίας ενδημούν ισχυρές τάσεις ιστορικού αναθεωρητισμού. Έχει διατελέσει και Διαμαρτυρόμενος πάστορας της “Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας στη Ρουμανία”. Είναι δηλωμένος οπαδός της χορήγησης καθεστώτος αυτονομίας στους Ούγγρους της Τρανσιλβανίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>