• Μέμφεται ο κ. Ράμφος τους ανεμβολίαστους ότι… θέτουν την υγεία πάνω από την ελευθερία και τη δικαιοσύνη

“Όλη αυτή η αντίσταση στον εμβολισμό, έχει κάτι κρίσιμο. Θεωρούμε την υγεία υπέρτατη αξία, πάνω από την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ευθύνη. Το κρίσιμο δεν είναι να γίνουμε ξαφνικά υπεύθυνοι με παροτρύνσεις, αλλά το ότι προκύπτει ένα πάρα πολύ βαρύ πρόβλημα. Ότι ανάγεται η Υγεία σε κάτι που είναι πάνω από την ελευθερία, πάνω από την κοινωνική δικαιοσύνη, πάνω από όλα συνιστούν κοινωνία”. 

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο φιλόσοφος κ. Στέλιος Ράμφος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΑ και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα. Τη στιγμή που αυτή ακριβώς ήταν η λογική που υποτίθεται ότι οδήγησε στα οριζόντια κυβερνητικά μέτρα κατά του covid-19 και στην οποία έχει εστιάσει η κυβερνητική προπαγάνδα.

Παράλληλα, αποδίδοντας στους αντιεμβολιαστές, αλλά και στους πολίτες που απλώς διστάζουν να εμβολιασθούν, ότι ενεργούν με γνώμονα την προστασία της υγείας τους, αποδομεί την κυβερνητική προπαγάνδα την οποία υποτίθεται ότι έρχεται να ενισχύσει. Διότι ακριβώς η αντίληψη της υγείας ως υπέρτατου αγαθού επιβάλλει τον μαζικό εμβολιασμό.

«Πάμε για τέταρτο κύμα πανδημίας εξαιτίας της τακτικής ανθρώπων, οι οποίοι για να διαφυλάξουν την υγεία τους, αφήνουν να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας και αυτοί ως λαθρεπιβάτες της κοινωνικής υγείας και κοινωνικής συνοχής να μπουν μέσα και να απολαύσουν ότι μπορούν να απολαύσουν. Έχουν τη λογική “οι άλλοι θα εμβολιαστούν και θα γίνουν τείχος για μένα”», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μα αν δεχτούμε ότι απέχοντας από τον αντι-κοβιντ εμβολιασμό, οι συμπολίτες μας διαφυλάσσουν την υγεία τους, προς τι η εμβολιαστική εκστρατεία; Με ποια λογική αν κάποιος θεωρεί ανθυγιεινό το εμβόλιο, διέπεται από την αντίληψη ότι τον προστατεύουν άλλοι κάνοντάς το;

Σύμφωνα με την ακαταμάχητη “λογική” του κ. Ράμφου, οι πολίτες πρέπει να…παραιτηθούν από την διαφύλαξη της υγείας τους, προκειμένου να χτιστεί…τείχος ανοσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>